A doua jumătate a celei de-a treia zile de Târg a fost pe deplin muzicală  și cumva nu ne-am putut îndura să întrerupem maratonul folk care a început după amiaza… așa că l-am prelungit și l-am potențat într-o seară magică de sâmbătă. TVR 3 Târgu-Mureș a fost alături de noi, la fel cum a fost joi și vineri, pentru a duce dincolo de Brașov imaginile și momentele de neuitat ale acestui eveniment aniversar.

În aplauzele publicului deja acomodat și încălzit de recitalurile din timpul zilei, SILVANA ENACHE a reamintit organizatorii și partenerii ediției a 10 a a Târguli Internațional de Carte și Muzică de la Brașov și l-a invitat în scenă pe artistul care nu mai avea nevoie aproape de nicio prezentare.

VASILE ȘEICARU, veteranul Cenaclului Flacăra, cel care pus pe muzică versurile lui Adrian Păunescu, George Tarnea, Dan Verona, cel care a oferit colaborări memorabile cu Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ștefan Hrușcă, Mugurel Vrabete și mulți alții, cel care a devenit cetățean de onoare al unor orașe precum Galați sau Bușteni (devenind și cetățean universal al … folkului) ne-a oferit un recital entuziast, de proporții aniversare.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Pp-U2GRt1Ak[/youtube]

Recitalul lui Vasile Șeicaru ne-a purtat prin timpuri și prin locuri memorabile: de la vremurile de origine ale folkului și piesele lui Bob Dylan și până la albumul cel mai recent a lui Vasile Șeicaru, din Galațiul cu floare de tei și până în atmosfera litorală de la Vama Veche.  Cunoscutul folkist a interpretat piese precum: Vânare de vânt, Ia de-aici pune aici, Antiprimăvara etc.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D6ge0y7mpbc[/youtube]

Următorii invitați ai serii au fost brașovenii incendiari de la trupa BANDIDOS. Desprinși din fostul proiect Bosquito, Vichi Stephanovici, Victor Solomon și Mișu Constantinescu au inițiat o colaborare proaspătă în forma trupei Bandidos. O trupă care a evoluat artistic de la latino-rock la pop rock, de la primul album Nu-mi dai scăpare și până la ultimul TristAN fără soldă. Pe ultimul  material discografic trupa îmbină umorul și tragicul și abordează și mesaje sociale.

Întorși acasă, la poalele Tâmpei, trupa Bandidos au interpretat propriile lor compoziții  dar  au celebrat istoria culturii populare, prin abordarea unor piese celebre de la Queen, Carlos Santana sau Deep Purple. Cu aplauze, fredonări, publicul a petrecut de minune în cadrul acestui recital plin de vitalitate.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3oMildk2pBE[/youtube]

Seara de sâmbătă este un moment dedicat cu predilecție celebrării aniversărilor… și asta am și făcut – am celebrat cultura și pasiunea pentru muzică, în ultima seară a Târgului Internațional de Carte și Muzică de la Brașov.

Vă așteptăm și mâine la ultima zi a ediției din acest an!

2 Responses

  1. Festivalul este unul prea mic avand in vedere scopul sau, sper sincer ca data viitoare vor fi ceva mai multi fani, nu de alta dar sunt de parere ca un astfel de spactacol are nevoie de mult mai multi fani.
    Sa fie de vina oare locatie si nimic mai mult?

  2. Incercam sa atragem cat mai multi iubitori de carte si muzica si prin al doilea Targ pe care il organizam anual, in vara, in centrul istoric al Brasovului: Festivalul de Carte si Muzica, unde macar spatiul pt evenimente e mai generos.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *