Scriitorii sunt familiari cu propriile lor creații. Cititorii devin familiari cu aceste creații, prin lectură. Logica de bun simț ne-ar face să deducem, printr-un raționament elementar, că cititorii ar fi familiari cu scriitorii. Sau nu? Inevitabil suntem legați, cititori de scriitori, prin lectură. Și totuși, dincolo de paginile care ne apropie ocazional, cumva suntem străini unii de ceilalți.

Parafrazându-l pe Andrei Pleșu, învățăm multe din cărți dar învățăm și mai multe (poate chiar totul) de la câțiva oameni. Suntem, așadar, într-o bună măsură, suma întâlnirilor de care am avut parte. Tocmai de aceea ne gândim să dezvoltăm un bun obicei… al apropierii cititorilor de scriitori, al privilegierii întâlnirilor memorabile, de data aceasta nu doar prin intermediul paginilor, ci mai degrabă față în față.

Iar dacă la Târgul Internațional de Carte și Muzică de la Brașov, prin numeroasele lansări  pe care le-am organizat, am adus mai aproape cititorii de scriitori, ne gândim să prelungim această inițiativă și dincolo de tradiționala bunăvestire culturală. Nume cunoscute ale spațiului public românesc vin să își întâlnească iubitorii de lectură la Librăria Șt.O.Iosif Brașov.

În luna aprilie, Librăria Șt.O.Iosif este mai mult decat locul în care cărțile vă privesc cu drag, muzica vă cucerește discret, cultura se simte de aproape, este locul în care cititorii și scriitorii devin familiari unii cu alții.

Vă așteptăm, în fiecare săptămână a lunii aprilie, vinerea, să cunoașteți și câțiva dintre cei mai îndrăgiți autori români contemporani.

Vineri, 5.04.2013, la ora 17, vă propunem o întâlnire cu AURORA LIICEANU, la care vom lansa și ultimul volum al cunoscutului psiholog: SUPUSE SAU REBELE. Vă așteptăm!

2 răspunsuri

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *