E săptămâna acelei inițiative care a adus un aer proaspăt în educația instituțională din România: ȘCOALA ALTFEL. Așa cum s-a putut vedea în aceste zile, abordarea contemporană a educației poate privi dincolo de contextele formale, dincolo de pupitrele și sălie de clasă ale școlilor și grădinițelor. Teoria și practica se văd într-o altă lumină, când participi la activități, când rupi rutina previzibilă de zi cu zi, când îi încurajezi, într-o formă sau alta pe învățăcei să devină voluntari, să devină autonomi, să ia inițiativa, să ducă la bun sfârșit diverse acțiuni pentru a-și dezvolta diferite competențe, pentru a găsi soluții și pilde în situațiile practice.

Și la Brașov, copiii de toate vârstele, fie că vorbim de cei ce abia au pășit peste pragul grădiniței, fie că vorbim de cei care se apropie de finalul perioadei de liceu, au avut ocazia să experimenteze și în acest an, provocările educației nonformale. Timp de o săptămână elevii  au avut ocazia să desfășoare mai multe activități educaționale în aer liber sau în spații mai puțin convenționale.

Iar pentru că Școala Altfel este un proiect care și-a propus să reinventeze partenerii actului educațional iată că și… Librăria Șt.O.Iosif a dovedit că poate deveni un pion în acest sens. În fond, orice învățăcel, indiferent de vârstă este binevenit în lumea cărților adăpostită cu entuziasm de librăria brașoveană.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=29a2FcvahfA[/youtube]

MIERCURI, 3.04.2013, am primit vizita copiilor de la Școala de Arte din Brașov și le-am oferit posibilitatea să pătrundă provocările poveștilor și curiozităților din cărțile frumos colorate și ilustrate din Salonul Copiilor, de la Librăria Șt.O.Iosif Brașov.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EkpUtIAUEAo[/youtube]

Cei mici au fost întâmpinați de echipa Libris cu bucurie. Claudiu Raicu le-a făcut invitaților un tur al librăriei și le-a citit cunoscutul basm românesc Prâslea cel voinic și merele de aur. Copiii nu s-au lăsat prea mult așteptați ci s-au plimbat în voie printre rafturi, fascinați de abundența și culoarea care îi înconjura. Entuziasmul a fost și mai mare atunci când puștii de grădiniță au descoperit Salonul Copiilor: cărțile cu jocuri, cu povești, enciclopediile sau cărțile 3d i-au cucerit pe cei mici care cu greu s-au despărțit de paginile minunate.

Mulțumim coordonatorilor proiectului pentru faptul că au ales să cultive dragostea de carte în generațiile de mâine, pe durata proiectului Școala Altfel!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *