Pentru că tot se îndreaptă vremea și spre finalul săptămânii ne curpinde dorul de ducă, vă propunem o dublă evadare inedită: prin ficțiune, spre tărâmuri exotice. Cotinuăm seria de întâlniri din fiecare vineri, dar lăasăm România în urmă și privim spre universul plin de enigme al Orientului.

Vă propunem să priviți, prin paginile semnate de Daniela Zeca, dincolo de vălul aparențelor spațiului oriental. Volumele semnate de cunoscuta jurnalistă vă vor încânta cu siguranță.

Daniela Zeca este absolventa a Facultatii de Litere din Bucuresti, a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii si a unui masterat in stiintele comunicarii. Din anul 2001 este doctor in filologie al Universitatii din Bucuresti si lector la catedra de presa a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul aceleiasi universitati. La sfirsitul anului 2006 a primit distinctia „Personalitatea europeana a anului pentru Romania” – sectiunea televiziune, acordata de Fundatia Eurolink si Comisia Europeana. Din martie 2003 a fost redactor‑sef al redactiei Literatura Arte, iar ulterior directorul canalului TVR Cultural. A mai publicat volumele: Orfeea (poezie, Viitorul Romanesc, 1994), Ingeri pe carosabil (proza, Coresi, 2000), Melonul domnului comisar (critica literara, Curtea Veche, 2005), Jurnalismul de televiziune (Polirom, 2005), Totul la vedere. Televiziunea dupa Big Brother (Polirom, 2007), Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii (Polirom, 2009), Istoria romantata a unui safari (roman, Polirom, 2009, 2011; Premiul revistei Convorbiri literare), Zece zile sub val / Ten Days Under the Veil (jurnal de calatorie, Litera, 2011) si Omar cel orb (roman, Polirom, 2012).

VINERI, 19.04.2013, la ora 18:30, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov vă invităm la o întâlnire cu DANIELA ZECA, autoarea trilogiei centrate în jurul spațiului și culturii orientale, care cuprinde volumele: ISTORIA ROMANȚATĂ A UNUI SAFARI, DEMONII VÂNTULUI și OMAR CEL ORB, toate publicate la Editura Polirom.

La evenimentul moderat de Ana Oniță, Director General Libris Brașov participă și Ruxandra Ivăncescu, lector la Facultatea de Litere, Universitatea Transilvania Brașov.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *