E greu sa fii geniu, indiferent in ce epoca ai trai: pari mult prea destept pentru muritorii de rand, toti te percep drept un excentric si idealist, te paste izolarea in casa mamicii, in asteptarea concretizarii marii lucrari care sa demaste decadenta inconjuratoare. Lucrurile sunt si mai complicate, cand te numesti Ignatius, traiesti in secolul XX, esti un specialist in literatura Evului Mediu, critici viciile contemporane si ajungi sa te intalnesti cu tot felul de ciudati, avand senzatia ca navighezi printr-o galerie de caricaturi.

Abordand subtil problema instrainarii omului in vremurile actuale, ironizand prostia ridicata la rang de virtute, romanul lui Toole urmareste, cu mult umor, vechea istorie a ciocnirii dintre un pretins geniu si imbecilii din jurul sau (a se retine: prosti, da multi!) in societatea contemporana. E vorba insa de o istorie la finalul careia nimeni nu ramane nemuritor si rece… ci doar amuzat mai mult ca oricand.

Pe 31.05, vă invitam la o noua editie a Clubului de Lectura de la Libraria St.O.Iosif Brasov, la care vom discuta despre una din cele mai celebre comedii literare ale ultimilor 30 de ani, romanul care a primit si Premiul Pulitzer in 1981: CONJURATIA IMBECILILOR de John Kennedy Toole, disponibil cu 20% reducere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *