O veche vorba spune ca “cine se aseamănă, se adună“ –  iată un fragment de înțelepciune perfect valabilă, atunci când cei ce se consideră asemănători se dovedesc a fi și contemporani, fapt care deschide posibilitatea comunicării și interacțiunii. Dar chiar și atunci când cei se aseamnănă sunt despărțiți de aproape două sute de ani unul de celălalt, tot există o posibilitate a apropierii, în maniere inedite.

Romanul lui Mihail Bulgakov sugerează că unii scriitori sunt  legați spiritual, unul de celălalt, chiar atunci când trăiesc în secole diferite. Poate tocmai de aceea Bulgakov a scris un roman biografic aparte, despre nimeni altul decât rebelul iluminist Moliere, cu care pare sa aiba destule in comun: amândoi s-au dovedit nonconformiști până la capăt, au suferit de pe urma cenzurii, amandoi au sfidat timpurile, amândoi au livrat opere de mare valoare,. Scriind despre viața lui Moliere, Bulgakov scrie cumva despre el însuși.

Vă invităm așadar să descoperiți nu doar una, ci două biografii excepționale, condensate într-un roman de epocă semnat de unul dintre cei mai cunoscuți scriitori ruși. VINERI, 28.06, la ediția din luna iunie a Clubului de Lectură de la Librăria Șt.O.Iosif Brașov, discutăm despre VIAȚA DOMNULUI DE MOLIERE (Editura Humanitas, 2013), de Mihail Bulgakov, volum disponibil cu 20% reducere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *