Asfinteste. Printre ramuri
Aurite-n foc de soare,
Tremura nenumarate
Mici feresti stralucitoare.

Cam așa începe poezia Vara, scrisă de Șt.O.Iosif, care surprinde atmosfera de la Brașov din aceste zile: arșița face să tremure și vitrinele librăriei și ale tuturor magazinelor din centrul vechi. Trecem peste aceste inconveniente meteorologice și rămânem să ne amintim de sensibilul poet brașovean care ne-a încântat copilăria și ne-a oferit portrete sensibile, nostalgice, universale ale satului și familiei românești.

 

Sărbătorim patronul spiritual al librăriei de pe Str. Mureșenilor nr 14. La 100 de ani de la moartea lui Ștefan Octavian Iosif, în semn de prețuire pentru contribuția sa la cultura românească, Libris Brașov împreună cu ȘCOALA GENERALĂ Nr 11 organizează SÂMBĂTĂ, 22.06.2013, la ora 13, un eveniment dedicat poetului brașovean: elevii Școlii Generale nr 11 vor recita versuri din opera poetului iar viața și activitatea lui ȘTEFAN OCTAVIAN IOSIF vor fi evocate printr-o proiecție video și prin multe alte surprize.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P8Q_b2KrDuQ[/youtube]

Vă așteptăm în Salonul Șt.O.Iosif, vegheați de bustul poetului brașovean, sculptat de Petrică Buhnici, să descoperim locuri si timpuri memorabile din biografia si creatia unui poet brașovean îndrăgit!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *