Avem parte de o săptămână pe deplin muzicală la Brașov, o adevărată sărbătoare a tradițiilor românești, în registre și ipostaze diferite: dacă sâmbătă urmează să ne întâlnim și să celebrăm obiceiul coacerii pâinii, în Comuna Cristian pe DN 73 și mai apoi să admirăm performanța Ronei Hartner de a lansa nu mai puțin de 2 cduri, astăzi am fost alături de un alt artist din familia Libris care a pregătit o bucurie iubitorilor de folclor.

MARȚI, 13.08.2013, la Librăria Șt.O Iosif Brașov am lansat cd-ul PRIMEȘTE-NE MĂICUȚĂ (producător Libris Brașov 2013) pregătit de NELU MAREȘ.


Evenimentul a fost deschis de ANA ONIȚĂ, Director General Libris Brașov care l-a felicitat pe interpret, observând că albumul lui Nelu Mareș ajunge printre ascultători într-un moment prielnic, anume în perioada Postului Maicii Domnului.

Nelu Mareș a cântat apoi piesa care dă titlul noului său material discografic.

SILVANA ENACHE, realizator TV a urat La mulți ani! celor care își sărbătoresc onomastica pe 15 august si a amintit că acest evenimente va ajunge și în casele telespectatorilor, prin implicarea echipelor de jurnaliști. Silvana Enache a apreciat albumul lui Nelu Mareș, sugerând că nu sunt mulți interpreți capabili să abordeze pricesnele. Materialul discografic prezentat este al treilea din cariera de peste 32 de ani a lui Nelu Mareș, un interpret care vorbește și cântă și cu inima.

NELU MAREȘ a mărturisit că și-a dorit mult să scoată pe piață acest CD care cuprinde piese mai cunoscute dar și unele mai puțin familiare publicului, mulțumind apoi producătorului. Nelu Mareș a cântat apoi piese precum: Un singur dor mai am și eu, De n-ai credință în Dumnezeu.

Preotul TUDOR SICOE a amintit celor prezenți că priceasna poate fi considerată și un limbaj duhovnicesc, un imn care însoțește omul pe tot drumul vieții, felicitându-l pe Nelu Mareș pentru abordarea acestei specii muzicale, prin care se comunică cu Dumnezeu.

Preotul CĂLIN COMȘA a apreciat faptul că într-un context în care suntem tot mai influențați de orientările culturale internaționale, unii interpreți, precum Nelu Mareș ne amintesc de importanța tradițiilor românești.

Amintind că înzestrarea vocală o moștenește din părinți, Nelu Mareș a interpretat piese precum: Spune-mi Doamne, Iartă-mă Dumnezeul meu, Maica Cerului.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Mulțumim invitaților și lui Nelu Mareș că au ales să lanseze albumul de pricesne la Librăria Șt.O.Iosif Brașov.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *