Daca tot v-ați întors din concedii și păstrați încă proaspete amintiri minunate, vă propunem să redescoperiți farmecul și gustul atmosferei din paradisurile terestre, printr-un jurnal de călătorie. Va propunem insa un jurnal de călătorie atipic, al unui bancher, un jurnal scris în totalitate pe un telefon blackberry, cu impresii culese la fața locului – însemnările  lui Codruț Nicolau, cel care a vizitat America și Europa, sunt cuprinse într-un volum publicat de Editura Benefica. Dar pentru că, adesea, călătoriile nu sunt neapărat despre locuri și oameni, ci și despre stări și reflecții, nu veți întâlni în volumul lui Codruț Nicolau itinerarii turistice și ponturi despre cum să te descurci la fața locului. Jurnalul său e compus mai degrabă dintr-o serie de confesiuni răzlețe, mai anecdotice sau mai profunde despre momentele de grație pe care le trăim imprevizibil, în cele mai nefamiliare locuri, despre micile bucurii care se nasc spontan, în cele mai aglomerate sau, dimpotrivă, cele mai izolate cotloane de lume.

Vă invităm să descoperiți cronica pilduitoare a  unei revigorări spirituale: JOI, 26.09.2013, la Librăria Șt.O.Iosif, începând cu ora 18:30, vă așteptăm la lansarea cărții JURNAL DE BANCHER PE DRUMURI (Editura Benefica, 2013), de Codruț Nicolau.

La eveniment vor participa și vor vorbi autorul, CODRUT NICOLAU și ADRIAN LĂCĂTUȘ, Decanul Facultății de Litere, Universitatea Transilvania Brașov.

Vă așteptăm!

Despre CODRUT NICOLAU:

Codrut Nicolau este director intr-una dintre cela mai mari banci din Romania. Este, ceea ce se poate numi, un businessman de succes, intr-o societate cu puternice valori capitaliste, intr-un mediu de afaceri pragmatic si competitiv. Experienta lui literara nu este o exceptie, ci se inscrie, mai degraba, intr-o tendinta ce intrezareste prezenta unei sensibilitati in societatea de afaceri romaneasca.

Autocaracterizarea autorului: „Sunt Codruţ Nicolau, un bancher ochelarist. Un om curios, după cum v-ar spune oricine mă cunoaşte; pasionat de job-ul în bancă (pe care încerc să îl reinventez un pic in fiecare zi, de cincisprezece ani încoace) şi, în egală măsură, atras de atâtea alte lucruri. Aşa, bancher corporatist cum sunt – şi aveţi cuvântul meu că sunt aproape exemplar – îmi permit să fiu fascinat de natură, de călătorii, de cărţi bune, de actorie, de psihologie si de studiul expresiilor faciale. Am început să mă pricep la public speaking şi training, pentru că e păcat sa nu povesteşti cu ceilalţi lucrurile faine aflate.”

2 răspunsuri

  1. Am cumparat, am citit, mi-a placut!

    Este o carte care se citeste usor. Daca debuteaza lin, cu descrierea locurilor si impresii de calatorie, nu acelasi lucru as putea sa il spun despre final. Ultimele capitole te pun un pic pe ganduri, sa iti faci o introspectie.

    Apreciez si remarc apropierea autorului fata de cititor. Isi exprima foarte usor trairile, temerile si bucuriile.

    Partea preferata: cum este descris mersul cu masina, cu bicicleta si pe jos. Savuros!

    1. Mi-a placut mult si mie paralela intre mersul cu masina, mersul pe jos si mersul pe bicicleta. Am si distribuit pe facebook pasajul, pentru a deschide apetitul de lectura cititorilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *