Uneori ai impresia că sărbătorile de iarnă par să înceapă în fiecare an tot mai repede, datorită anticipărilor pe care presa și companiile le construiesc încă de la finalul lunii noiembrie. Dincolo însă de stereotipiile ornamentațiilor și colindelor repetitive, te bucuri însă realmente atunci când Crăciunul e anunțat într-o formă originală și plină de talent.

VINERI, 15.11.2013, la Librăria Șt.O.Iosif am adus ceva din spiritul sărbătorilor de iarnă în avanpremieră la Brașov, prin lansarea CD-ului pregătit de GRUPUL ANATOLY, anume POVESTE DE CRĂCIUN (producție Libris, 2013).


Evenimentul a fost deschis de ANA ONIȚĂ, Director General Libris Brașov care i-a felicitat pe interpreți pentru inspirația de a lansa acest material discografic chiar astăzi, în prima zi a Postului Crăciunului. Ana Oniță i-a prezentat pe membri grupului Anatoly, a atras atenția asupra graficii reușite de pe copertă și a salutat prezența în Salonul Șt.O.Iosif a prorectorului Universității Kiel din Germania, dl Michael Grobe.

Preotul CRISTIAN MUNTEAN a subliniat faptul că noul cd al Grupului Vocal Anatoly aduce colinde de excepție, aduce o muzică ce privilegiază  întâlniri cu propriul tău sine, o muzică ce te ajută să devii tu cu tine însuți, o muzică care să ne lumineze dispozițiile și să ne facă să trăim bucuria de a fi împreună.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3WFYgGSQ44E[/youtube]

Membrii grupului au interpretat o Suită populară, oferind un moment muzical care i-a emoționat pe toți cei prezenți.

Profesorul NICOLAE ȚURCANU a făcut o mică recapitulare a reperelor profesională din activitatea grupului. Este vorba de un grup vocal aflat în plină ascensiune, cu membrii care dovedesc excepționale calități vocale, interpreți care reușesc să abordeze o gamă variată de piese printr-o tehnică modernă, din care nu lipsesc dozajul și omogenitatea atacurilor și acordurilor. Acest disc oferă și o transpunere poliglotă a unor piese de la alte popoare.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CZztXRcswS0[/youtube]

Preotul Sicoe a amintit faptul că Grupul Anatoly reprezintă un dar de la Dumnezeu – arta și talentul lor, materializate prin muncă susținută reprezintă de fapt o încercare reușită de a lega, prin mijloace muzicale, cerul de pământ.

Interpreții invitați au oferit apoi un minirecital care a cuprins două colinde îndrăgite și cunoscute: Bună dimineața la Moș Ajun, respectiv Jingle Bells.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OTlLlOw0VN4[/youtube]

VIRGIL ONIȚĂ, producătorul disculuia mărturisit că inima sa a fost alături de Grupul Anatoly la această lansare și va fi și la concertul susținut de aceștia în luna decembrie, la Sala Patria din Brașov, eveniment ce va fi filmat și difuzat de TVR 3.

Andrada Mureșan a mulțumit în numele colegilor ei tuturor celor care au participat la realizarea acestui disc, tututror celor prezenți, înainte de sesiunea de autografe.

Sperăm să aveți un post cât mai ușor și mai plin de bucurii: până la sosirea Crăciunului, împărtășiți ceva din spiritul sărbătorilor de iarnă prin acest cd minunat, oferit de GRUPUL ANATOLY, disponibil și pe www.libris.ro

Un răspuns

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *