Aşa cum ştim, 1 decembrie este un prilej de dublă celebrare: pe de o parte este ziua care marchează debutul sezonului sărbătorilor de iarnă în toată lumea şi, pe de altă parte,  pentru români, este momentul de sărbătoare al Zilei Naţionale,  în care s-au pus bazele unificării teritoriale dar şi culturale ale statului român. Chiar dacă, din punct de vedere teritorial România arată altfel, la aproape 100 de ani de la Marea Unire, în spirit, în limbă şi în cultură, rămânem unitari.

De aceea, pe 1 decembrie căutăm să ne amintim de lucrurile frumoase care ne leagă ca popor, care ne fac să simţim apartenenţa la numitorul comun construit de istorie şi tradiţie, în cadrul unui eveniment care păstrează atât o dimensiune solemnă cât şi una de petrecere.  Aşadar, pe 1.12.2013 vă propunem un eveniment care aduce, pe de o parte un omagiu respectuos istoriei  care individualizează spaţiul românesc dar şi un eveniment care va celebra mândria de a fi român.

Împreună cu Primăria Codlea, Consiliul Local Codlea, Casa Municipală de Cultură Codlea organizăm manifestarea festivă HAI SĂ ÎNTINDEM HORA MARE.

DUMINICĂ, 1.12.2013, vă aşteptăm în Codlea, la Casa de Cultură pentru o aniversare echilibrată: cu momente comemorative, parade dar şi cu mult cântec, voie bună şi tradiţii româneşti. Veti avea ocazia sa ii admirati pe scena pe: Rodica Stan, Aurelian Suciu, Orchestra Casei de Cultura Codlea, Ansamblul Magura Codlea. Va asteptam!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *