A început în 2007, la Sidney cu o inițiativă care a încercat să sensibilizeze australienii cu privire la  problemele climatice de pe întreaga planetă. Începând cu 2008 a devenit un fenomen global cunoscut ca EARTH HOUR, la care au participat tot mai multe țări de pe glob: timp de o oră, în ultima sâmbătă a lunii martie, participanții din toată lumea, de la angajați la instituții au stins luminile, într-un gest simbolic de a atrage atenția asupra impactului negativ pe care îl are stilul de viață contemporan, excesiv, risipitor și dăunător asupra mediului. În 2014, peste 150 de țări, printre care și România participă la această această acțiune care câștigă tot mai multă popularitate și își intensifică impactul asupra locuitorilor din toate colțurile lumii . Earth Hour este un exemplu convingător al unui proiect de succes despre puterea de schimbare a gesturilor mici țesute în jurul unui mesaj  important.

earthhourandglobalmap

Noi, cei de la Libris.ro, credem la rândul nostru  în impactul gesturilor simple, aparent mici și în puterea schimbărilor de atitudine individuală, o lecție pe care am învățat-o și am probat-o cu ajutorul… cărților. Așa cum o simplă lectură e capabilă să schimbe o viață, așa cum o carte poate lăsa o amprentă durabilă și pozitivă în noi, așa cum doar câteva pagini ne pot face să privim lumea într-o perspectivă diferită și gesturile noastre simple pot aduce o contribuție importantă în evoluția planetei. Problemele globale se rezolvă și prin inițiative locale, rezultatele mari se ating prin schimbări personale individuale, dar solidare și coerente.

Tocmai de aceea, www.libris.ro se alătură cu încredere proiectului EARTH HOUR și mizează pe responsabilitatea cititorilor! SÂMBĂTĂ 29.03, între orele 20:30 și 21:30 te invităm să îți potrivești ceasul după ora… eco. Admiră cerul, plimbă-te în atmosfera de primăvară, petrece alături de prieteni, bucură-te de blândețea nopții sau încearcă o lectură în atmosferă vintage la lumina lumânării și gândește-te cum ai putea să îți schimbi stilul de viață, ce soluții neconvenționale ai putea găsi la problemele de mediu arhicunoscute.

Pe 29.03, ora 20:30 este ora cititorului responsabil. Renunță la sursele convenționale de energie fără grijă și nu te teme de întuneric… totul este (i)luminat atunci când ai suficientă imaginație – în fond, aceasta este sursa de energie regenerabilă și eternă a oricărui cititor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *