Dacă criza economică a produs un cutremur în multe organizații și planuri de management, e clar că teoreticienii domeniului trebuie și ei să propună variante și planuri noi de abordare în ceea ce privește managementul strategic, pentru o adaptare la provocările viitorului. Evenimentul de astăzi a pus în evidență tocmai o asemenea tendință.
VINERI, 10.05.2014, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov am lansat volumul ANTISTRATEGIC MANAGEMENT (Editura Polirom, 2014) semnat de un reputat profesor și specialist brașovean, BOGDAN BĂCANU.
Evenimentul a fost deschis de ANA ONIȚĂ, Director General Libris Brașov care a urat bun venit invitaților și l-a felicitat pe autor, un prieten vechi al librăriei, pentru realizarea sa.
DANIEL MUNTEANU, Prorector al Universității Transilvania s-a declarat onorat să participe la acest eveniment, sugerând că volumul lansat este un rezultat al performanțelor profesionale și de cercetare ale lui Bogdan Băcanu, profesor în cadrul Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor din Universitatea Transilvania. Autorul reușește să ofere, în cartea sa, o analiză profundă și pertinentă cu utilitate și relevanță pentru orice specialist în domeniul managementului.
IOAN GHIȘE, fost primar al Brașovului, profesor și membru în Parlamentul României, un specialist cu o experiență vastă în domeniul administrației publice, fost coleg de liceu al autorului, a amintit că lucrarea lui Bogdan Băcanu vine să umple un gol pe piața managementului din România și reprezintă o serioasă provocare intelectuală pentru cititor. Este vorba de o lucrare de tip compendiu, bine fundamentată științific (fapt atestat de numeroasele trimiteri bibliografice), o carte care vine în întâmpinarea necesităților organizaționale contemporane.
DRAGOȘ DAVID a amintit că volumul lui Bogdan Băcanu se folosește încă din titlu de un joc de cuvinte inteligent și sugestiv și oferă principii cu o adresabilitate largă: nu doar pentru studenți, ci pentru orice tânăr care vrea să își deschidă o afacere în climatul volatil pe care îl traversăm.
BOGDAN BĂCANU a sugerat publicului faptul că lucrarea sa poate fi citită începând cu orice pagină, datorită arhitecturii sale centrate în jurul unor studii de caz – aceste studii de caz sunt reale și actuale și pot fi pilduitoare pentru specialiștii care vor să își adapteze strategiile vremurilor prezente.
Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.
Mulțumim invitaților, autorului și publicului pentru acest popas într-un domeniu de larg interes care ne-a amintit că există management și… după criză.