Pe 21 mai, www.libris.ro împlinește 5 ani. În acești 5 ani  am dezvoltat o librărie online ambițioasă care a crescut de la an la an, la care și-au dat concursul viziunea, pasiunea, experiența și… dragostea de carte.  Dacă e să ne raportăm la cifre, avem parte de un bilanț încurajator: 255 000 de clienți, 420 000 de comenzi, peste 3 000 000 de cărți vândute aproape pe toate continentele.

banner

Nu ne-am rezumat însă niciodată doar la statistici – în spatele acestora am știut întotdeauna că există o poveste – n-ai cum să lucrezi printre cărți fără să îți placă poveștile – povestea unui proiect de care ne amintim cu drag: am pornit la drum cu visul oricărui librar- acela  de a oferi un raft interminabil și, în același timp ușor de manipulat, pe care fiecare carte să se dezvăluie deplin cititorilor – am materializat acest vis în proiectul libris.ro – o librărie online care să se adreseze cititorilor de pretutindeni.  Am intrat în jocul virtual, cu aproape 20 de ani de experiență în domeniul distribuției de carte. De aceea, am căutat să antrenăm, încă de la debutul proiectului Libris,  elementele esențiale pentru a dobândi notorietate pe o piață virtuală: o ofertă variată, așezată într-o formă accesibilă,  mijloace de plată și livrare flexibile, inclusiv în străinătate. Am continuat apoi să dăm o notă de originalitate și să personalizăm interacțiunea cu cititorii, pregătind newsletteruri tematice și pachete de lectură speciale.

masinatort 1 an

Am lansat apoi blogul librăriei, acolo unde v-am pus la curent cu proiectele noastre și v-am oferit recomandări de lectură, muzică și film. Ne-am extins constant colaborările cu tot mai multe edituri, am adunat o ofertă tot mai generoasă și  am ajuns în topul celor mai căutate librării online. Am pătruns, inevitabil și pe facebook, acolo unde am reușit să adunăm peste 25 000 de aprecieri, continuând să promovăm ofertele speciale și recomandări pentru clienții noștri. Ne-am probat profesionalismul și potențialul devenind parteneri durabili ai celei mai mari platforme de e-commerce din România: emag.ro. Am pregătit o nouă interfață pentru utilizatori, am lansat sistemul de comenzi rapide. I-am sprijinit apoi pe cititori să se sincronizeze cu tendințele internaționale de pe piața de carte, dezvoltând o colaborare cu unul dintre cei mai mari distribuitori de carte din Europa, completând oferta deja existentă cu peste 100 000 de titluri în limba engleză.  V-am propus apoi colecția Memento Libris, îmbogățită în fiecare săptămână cu 30 de titluri la prețuri speciale care să vă amintească de dimensiunea atractivă și la îndemână a cărților. V-am introdus apoi în lumea cărților din perspectiva scriitorilor, explorând, într-o serie de interviuri lunare, raportul unor mari autori români cu biblioteca personală și cu  lectura în general. Ne-am implicat în organizarea Târgului Internațional de Carte și Muzică de la Brașov, ajuns la a 11-a ediție și am reprezentat România, alături de ICR la unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale: Salon du Livre Paris.

salon parisstargmemento librisvosganian

Libris.ro s-a născut între rafturi mici și dese, la subsolul unei librării din inima Brașovului dar a crescut apoi într-un nou depozit de carte etajat acolo unde  am tradus spațiul mai mare de depozitare într-o ofertă tot mai bogată. Chiar și în vremurile de criză economică am crezut în continuare în relația solidă dintre cititori și cărți și am făcut un nou pas în dezvoltarea spațiului de expunere: astăzi, Libris.ro are cel mai mare depozit de carte din țară, echipat cu un sistem informatic performant, de unde se livrăm fără taxe de transport toate comenzile. Ne-am adaptat și am lansat provocări cititorilor din mediul virtual, organizând concursuri cu premii consistente: de la volume cu autograful autorului și până la excursii în străinătate, console, aparate foto, biciclete și desigur, premii în cărți în valoare de sute de lei.

DSCF2055depozit noupremiu aparatpremiu bici

Echipa noastra a crescut si s-a implinit frumos. Astăzi, vă stăm la dispoziție cu același entuziasm și cu aceeași pasiune pentru carte, muzică și film!

echipa1echipa3

Și pentru că toate acestea nu ar fi fost posibile fără voi,  vă dedicăm vouă, cititorilor noștri fideli, ziua noastră aniversară! 21.05 este ziua Libris.ro și ziua clientului libris.

După 5 ani, păstrăm respectul pentru oameni și cărți și înlesnim poveștile de dragoste între cititori și lectură. În luna mai, luna noastră aniversară, vă așteptăm cu reduceri săptămânale de proporții, concursuri și surprize.

Vă mulțumim că ați fost și sunteți alături de noi la scrierea unei povești – o poveste a oamenilor cu imaginație și pasiune pentru lectură – deopotrivă cititori și librari, o poveste pe care o vom scrie în continuare, pe calea plină de aventuri și surprize, a căutării… librăriei ideale.

La mulți ani, www.libris.ro!

 

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *