Dat fiind faptul că se face tot mai cald și la Brașov, iată că până și activitatea universitarilor coboară din sălile de curs încinse în salonul răcoritor al librăriei noastre. Membri ai comunității academice din Universitatea Transilvania Brașov ne-au dovedit că sunt deschiși și orientați spre public și îngrijorările sale contemporane, în cadrul unui eveniment dedicat psihologiei în viața cotidiană.

MIERCURI, 11.06.2014, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov am prilejuit o întâlnire între cadrele didactice de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității Transilvania Brașov și toți cei care au fost curioși să afle mai multe despre inteligența emoțională și dezvoltarea cognitivă în epoca informatizării totale.

13

Lect univ dr LAURA DAVID a deschis evenimentul amintind faptul că a avut în vedere abordarea unor teme actuale care ridică întrebări oricărui părinte, în ceea ce privește dezvoltarea armonioasă a copilului său în epoca digitală. În urma cercetărilor făcute, vorbitoarea a constatat că chestiunea relației dintre generațiile tinere și calculator a evoluat: de la orizontul anxios al anticipărilor negative inițiale la o problematizare mult mai pragmatică în termeni de beneficii , numeroase atunci când vine vorba de prezența în epoca digitală- copiii au șansa să interacționeze, prin intermediul calculatorului cu persoanele care le împărtășesc interesele. Fără a ignora excesele, părinți trebuie să transmită, în relația lor cu copiii, mesaje echilibrate de iubire.

111

Lect univ dr LAURA ELENA NĂSTASĂ a sugerat că obținerea lucrurilor pe care ni le dorim este condiționată și de felul în care ne dezvoltăm emoțional. Astfel, atâta timp cât dimensiunea noastră emoțională este omjprezentă în viața de zi cu zi, este important să îi dăm atenție, să ne înțelegem emoțiile, să ne îmbunătățim așadar inteligența emoțională pentru a evolua armonios. Dezvoltarea trebuie să fie, desigur, una echilibrată: să ținem cont de emoții dar să nu le lăsăm să ne întunece rațiunea.

2

Mulțumim cadrelor didactice de la Facultatea de Psihologie pentru că au adus în atenție teme de interes cititorilor și că au întărit prezența în spațiul public a universității printr-o inițiativă pilduitoare pentru toate facultățile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *