Trailerul de promovare al cărții Suflet pierdut,  care a deschis evenimentul din această după amiază sugera că orice serie de crime, orice ansamblu de investigații polițiste au un început. Tot la fel și afirmarea literară își are momentul de debut, moment pe care Silviu Urdea, autorul thrillerului publicat la Editura Karth, l-a sărbătorit într-o companie prietenoasă.

SÂMBĂTĂ, 21.06.2014, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov am găzduit lansarea romanului SUFLET PIERDUT (Editura Karth – imprint Herg Benet, 2014), semnat de Silviu Urdea, alaturi de autor de actorii care au participat la realizarea trailerului,  de reprezentanții editurii și de cititorii curioși.

silviu urdea33

După prezentarea trailerului cărții, am deschis evenimentul sugerând că Silviu Urdea, deși se află doar la debut, a reușit să ofere o poveste care integrează eficient resurse literare gotice și care amintește de construcții ale unor autori mai experimentați precum Stephen King sau Thomas Harris, prin felul în care șterge granița dintre bine și rău, prin felul în care alege să exploreze psihologia și vulnerabilitățile eroilor și antieroilor.

22

ALEX VOICESCU, din partea Editurii Herg Benet, a remarcat că acest volum contribuie, la rândul său, la reformarea percepțiilor publicului larg în ceea ce privește literatura română contemporană care păstrează adesea o aparență academică, uneori chiar plictisitoare. În opinia lui Alex Voicescu, cartea lui Silviu Urdea, un thriller reușit, trezește interesul și curiozitatea cititorilor și, spre deosebire de volumele de debut care rețin adesea un aer sentimental, autobiografic, oferă o atmosferă convingătoare și solidă.

CRISTINA NEMEROVSCHI a apreciat performanța lui Silviu Urdea de a construi o poveste bine gândită, coerentă, cu un final lucrat minuțios, identificând mai mult etaje de lectură: pe de o parte Suflet pierdut este un roman polițist memorabil, dens în suspans, dar  și un roman cu accente horror (prologul citit la Festivalul de Literatură Horror a dat fiori audienței) care nu se teme de a evoca detaliile sinistre necesare generării de atmosferă, pe de altă parte este și un roman de dragoste și un roman care pune accentul pe introspecție, mizând pe explorarea mai multor personaje.

SILVIU URDEA a răspuns întrebărilor celor prezenți, sugerând că a scris acest roman ca o întâmpinare la nevoia de a crea o poveste, de a duce la bun sfârșit un proiect pe care și l-a propus, după ce și-a revăzut compunerile mai vechi, din vremea când încă era elev și cocheta cu primele tentative literare. Autorul a vorbit și despre planurile sale de viitor, de a realiza un epic-fantasy complex și arborescent, implementând parcă lecția perseverenței sportive de a atinge o nouă performanță, la o nouă categorie… literară de această dată.

SILVIU DUDESCU, unul dintre actorii care apar în trailerul de promovare a cărții, a oferit o lectură publică, dezvăluind dimensiunea amoroasă, de data aceasta, a romanului lui Silviu Urdea.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

44

Mulțumim Editurii Herg Benet pentru sprijinul oferit în organizarea acestei lansări (să nu uităm că este a treia lansare a unui debutant publicat sub sigla acestei edituri în ultima lună), mulțumim publicului pentru participare și mulțumim lui Silviu Urdea că a ales să își sărbătorească debutul la noi în librărie, dovedind prin romanul Suflet pierdut că are nu doar un tonus muscular de invidiat, dar și o imaginație pe măsură.

Volumul SUFLET PIERDUT e disponibil și pe www.libris.ro

o lecție a perseverenței sportive pe care o va implementa reușit, fără îndoială

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *