O zi cu totul deosebită la Librăria Șt.O.Iosif Brașov, o zi în care laicul și spiritualul s-au întrepătruns și au adus publicul mai aproape de lectură, în cadrul unei triple lansări de carte la care au participat distniși invitați din mediul scriitoricesc și bisericesc.

MARȚI, 24.06.2014, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov am găzduit lansarea volumelor MAREA FUGĂ (Editura Suflet Transilvan, 2014), PĂRINTELE ALEXE PREOTUL LUI DUMNEZEU (Editura Suflet Transilvan, 2014), respectiv ULTIMUL CONSTANTIN ROMANUL BRÂNCOVENILOR (Editura Cuvântul Vieții, 2014), toate semnate de ILEANA TOMA.

25

Evenimentul a fost deschis de ANA ONIȚĂ, Director General Libris Brașov care a salutat invitații și a subliniat meritul unei generații de critici și cititori de a aduce în atenție ceea ce probabil că ar fi rămas doar o literatură de sertar.

Preotul COSTIN BUTNARIU a sugerat că cea mai bună biografie a autoarei poate fi descoperită în cărțile pe care le-a semnat, cărți care, alături de alte romane istorice mai puțin cunoscute precum Singurătatea lui Vlad Țepeș, pun în valoare fondul românismului autentic.

Preotul protopop DĂNUȚ BENGA a mărturisit că are o mare slăbiciune pentru martirul voievod Constantin Brâncoveanu, de aceea a citi cu plăcere lucrarea ULTIMUL CONTANTIN – ROMANUL BRÂNCOVENILOR, un roman care te transpune direct în secolul XVII, redând fidel culoarea locală, un prim roman istoric în care se afirmă că sfetnicul Ianache nu este ginerele lui Brâncoveanu.

34

Preotul SORIN ȘERBAN a vorbit despre cartea PĂRINTELE ALEXE PREOTUL LUI DUMNEZEU despre care a sugerat că ar putea fi socotită o filă de pateric. Deopotrivă o carte de istorie dar și una de mărturie și  mărturisire, cartea Ilenei Toma aduce un omagiu unui slujitor devotat al Domnului, un model pentru orice creștin, fie el mirean sau slujitor al altarului.

VIRGIL BORCAN a făcut câteva aprecieri pe marginea romanului MAREA FUGĂ, o carte care se petrece în perioada comunismului, perioadă care a adus răsuflarea diavolului pe pământ. Ileana Toma reușește în acest volum să decupeze pasaje din această istorie și să le prezinte publicului într-o manieră convingătoare.

ILEANA TOMA a mulțumit tuturor celor care au fost prezenți pentru a face cunoștință cu cărțile semnate de ea și a amintit de figurile care au inspirat-o să scrie, nimeni alții decât părinții membrii ai cercului Rugul Aprins, oameni de la care a învățat să valorifice libertatea, ingredientul esențial pentru manifestarea expresiei oricărui creator.

Mulțumim și noi invitaților și autoarei pentru că au ales Librăria Șt.O.Iosif pentru lansarea acestor volume.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *