Daca vremea favorabila si interesul pentru lectura al brașovenilor ne-a permis să prelungim ediția acestui an a fEstivalului de cArte și muzică , am prelungit și spiritul său, al  lansărilor de carte și în librăria de pe strada Mureșenilor, la un eveniment care a adunat deopotrivă prichindei și părinți.

LUNI, 21.07.2014, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov am lansat volumul POVESTE DE TREZIT COPIII – CUM VENIM PE LUME, o carte ilustrată menită să îi familiarizeze pe cei mici, într-o manieră accesibilă și onestă cu realitățile nașterii și ale concepției.

1511

Evenimentul a fost deschis de ANA ONIȚĂ, Director General Libris Brașov care a urat bun venit invitaților și a salutat apariția unei acestui volum, un volum care vine să contribuie la o mult așteptată schimbare de mentalități.

12

DITTA DEPNER a apreciat că această carte se adresează nu doar copiilor ci și viitoarelor mămici și oamenilor mari, oferind un instrument accesibil și util în a-i ajuta pe părinți să transmită celor mici adevărul despre naștere. Vorbitoarea a pledat pentru familiarizarea de timpuriu și cât mai transparent cu procesul atât de natural și de firesc al concepției și a considerat că Jeanine Vlad, un om care spune lucrurilor pe nume, a reușit să aducă o contribuție semnificativă în acest sens.

JEANINE VLAD, autoarea volumului lansat, sosită tocmai din Tenerife, unde locuiește împreună cu familia sa,  a mărturisit că s-a simțit foarte bine la Brașov, aici unde a fost înconjurată de ospitalitate și dragoste. Vorbitoarea a justificat scrierea acestei cărți evocând mai multe elemente. Pe de o parte, Jeanine Vlad a amintit de persistența unei ignoranțe, în unele familii, în ceea ce privește anatomia umană și a fiziologiei reproducerii, o ignoranță care amorsează ulterior, în copii, o rușine și o teamă de procesele naturale ale propriului lor corp. Pe de altă parte, cărțile care tratează educația sexuală pentru copii pe care autoarea le-a descoperit în Tenerife au fost socotite nemulțumitoare în conținut, atâta timp cât oferă un adevăr trunchiat și conturează o imagine falsă cu privire la sarcină, ca și când sarcina ar fi un proces care se desfășoară obligatoriu în spital, doctorul fiind persoana care naște copilul.

Tocmai și pentru a corecta prejudecățile contemporane conform cărora o femeie nu poate duce neasistată o sarcină la bun sfârșit, că ar fi neputincioasă fără ginecolog, Jeanine Vlad a căutat să publice acest volum. În același timp, autoarea a atras atenția asupra curiozității celor mici și asupra nivelului lor de înțelegere adesea subestimat: nu ar avea sens să îi privăm pe copii de cunoaștere, pornind de la premisa că ei nu pot înțelege prezentarea realităților propriului corp pentru că riscăm să pregătim ulterior niște adolescenți rușinați care nu vor fi deschiși să vorbească cu părinții despre schimbările cu care se confruntă. Jeanine Vlad a pledat pentru educație, pentru informare transparentă și a pentru responsabilitate.

În atmosfera gălăgioasă dar simpatică a copiilor care au venit, alături de părinții lor la lansare, am încheiat evenimentul cu o sesiune de autografe.

142014-07-20 18.41.33

Mulțumim autoarei că a ales să își lanseze volumul la Librăria Șt.O.Iosif Brașov, mulțumim invitaților și celor prezenți pentru participare.  Volumul semnat de Jeanine Vlad se găsește pe siteul www.cumvenimpelume.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *