O după amiază senină la Brașov, petrecută într-o companie la fel de senină, prezentând publicului o carte, cu un conținut, cum altfel decât senină au întregit ingredientele pentru o lansare demnă de titlul volumului apărut la Editura Cărțile Tango, adică de o… splendidă banalitate – o banalitate dezvăluită însă în dimensiunea ei pozitiviă, optimistă, ca semn al firescului dezirabil, al lucrurilor comune pe care le căutăm și care ne aduc confort și armonie.

JOI, 7.08.2014, la Librăria Șt.O.Iosif am lansat volumul SPLENDIDA BANALITATE (Editura Cărțile Tango, 2014) alături de autoare, ALICE NĂSTASE BUCIUTA și de un public feminin numeros.

5522

ANA ONIȚĂ, Director General Libris Brașov, a deschis evenimentul amintind că a apreciat curajul și pasiunea pentru literatură a autoarei încă de când a cunoscut-o și a mărturisit că e fericită să o primească pe Alice Năstase în decorul memorabil al Salonului Șt.O.Iosif, pentru promovarea unei cărți pe care nu o poți lăsa din mână ușor.

662014-08-06 18.00.02

ALICE NĂSTASE BUCIUTA și-a salutat cu emoție prietenii și cititorii sosiți la lansare și a vorbit despre proiectele ei: de la Revista Tango, un concept care a evoluat odată cu autoarele, devenind astăzi revista Marea Dragoste, la editura Cărțile Tango, o editură care deși e mică în ceea ce privește numărul de titluri scoase, păstrează un profil aparte și promovează vocile feminine pe un segment editorial destul de sărac în România.

În discursul ei, Alice Năstase Buciuta a vorbit și despre volumul Splendida banalitate, ale cărui prime capitole au fost începute în împrejurimile Brașovului, anume în comuna Cristian. E vorba de o carte pe care autoare a caracterizat-o drept luminoasă, lipsită de tumultul și căderile reflectate în aparițiile editoriale anterioare pe care le-a semnat. E vorba de o colecție de povestiri-eseuri, grupate tematic adunate într-o carte care îl poate îndrepta curajos pe cititor către ziua de mâine. Coperta volumului e realizată după un tablou al Malvinei Mocenco intitulat Fluturele albastru și evocă naivitatea și simplitatea acestor zburătoare pe care le descoperim în peisajele naturale, trimițând în cele din urmă la ipostaza pe care o avem în fața dragostei.

Alice Năstase Buciuta a intrat în dialog cu cititorii și a vorbit despre felul în care o femeie măritată, cu 3 copii și o carieră împlinită găsește mijloacele de a găsi clipele de singurătate prielnice scrisului chiar și în mijlocul spațiilor și timpilor aglomerați. De altfel editorul Revistei Marea Dragoste a sugerat că inspirația, acel ingredient al creației perceput într-o manieră romantică de publicul larg, e mai degrabă un lux pe care scriitorii profesioniști nu și-l mai permit, aceștia fiind capabili, după ani de exercițiu, să scrie oriunde și oricând. Alice Năstase a vorbit și despre lejeritatea cu care a colaborat cu Aurora Liiceanu sau Simona Catrina, atâta timp cât nu a făcut decât să prelungească relațiile solide de prietenie cu aceste personalități și în zona profesională.

Înainte de a oferi o generoasă sesiune de autografe, autoarea sosită din București a împărtășit câteva impresii celor prezenți pe marginea profunzimii firescului, a banalității care reușește, în cele din urmă să detroneze silențios și armonios, tumultul și aventura vârstelor căutării.

3344

Mulțumim publicului pentru participare și desigur, mulțumim lui ALICE NĂSTASE BUCIUTA pentru că a ales să își lanseze volumul la Librăria Șt.O.Iosif din Brașov. O așteptăm oricând în acest oraș și în această librărie unde sperăm să găsească, de fiecare dată, un spațiu miraculos al începuturilor.

Volumul SPLENDIDA BANALITATE (Editura Cărțile Tango, 2014) este disponibil și pe www.libris.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *