Premiul Nobel pentru literatură în 2014 a revenit scriitorului Patrick Modiano, pentru „arta memoriilor prin care a evocat cele mai greu de înțeles destine umane și a dezvăluit universul țărilor aflate sub ocupație”.

Nici romanul pe care vi-l propunem spre discuții în luna noiembrie nu se îndepărtează de la această artă pentru care a fost recompensat autorul francez. Căci dincolo de atmosfera boemă a anilor 60, de bistrourile pariziene ale Cariterului Latin, de paradisul poetic în care pare să erupă în fiecare străduță și conversație, se dezvaluie destine încâlcite. Personajele lui Modiano sunt apăsate de mundanul cenușiu, de trecerea timpului, de rutina, de marile întrebări ale vieții care ne îngreunează și ne înfrumusețează existențele deopotrivă.

clublectura

Vineri, 28.11.2014, începând cu ora 18,  vă așteptăm la o nouă ediție a CLUBULUI DE LECTURĂ de la Librăria Șt.O.Iosif Brașov pentru a împărtăși impresii pe marginea romanului semnat de Patrick Modiano, câștigătorul Premiului Nobel pentru literatură în 2014: ÎN CAFENEAUA TINEREȚII PIERDUTE (Editura Art, 2012), disponibil cu 20% reducere.

 

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *