În vreme ce apropierea sărbătorilor de iarnă îi face pe brașoveni să fie cu gândul la vacanțe și la festivități, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov suntem mai activi ca niciodată, atâta timp cât luna decembrie este luna aniversară a librăriei schimbate la față pe care o sărbătorim, cum altfel, decât prin evenimente dedicate muzicii și cărții.

SÂMBĂTĂ, 13.12.2014, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov l-am avut alături de noi pe BEBE MIHĂESCU, cunoscut psihosexolog, unul dintre primii reformatori formali și informali ai mentalităților tabuizante de după 1990, în ceea ce privește viața de cuplu care s-a oprit și în orașul de la poalele Tâmpei pentru a lansa o nouă ediție a volumului A FACE DRAGOSTE APROAPE PERFECT (Editura Polirom, 2014).

1122

Am deschis evenimentul amintind că autorul a mai fost prezent în Salonul Șt.O.Iosif acum câteva luni, când a adus în atenția publicului cartea CORP SEXUALITATE PSIHOTERAPIE (un volum care pledează pentru autocunoaștere corporală). A FACE DRAGOSTE APROAPE PERFECT rămâne o carte încă nonconformistă despre viața de cuplu care ne invită să depășim stadiul satisfacțiilor pur epidermale, al performanțelor și competițiilor sexuale și să ne bucurăm de împlinirile plenare ale actului erotic. Așa cum reiese din volumul lansat, a face dragoste nu e o chestiune anacronic romantică, un ideal abstract, o chestiune de fatalitate ci o posibilitate operaționalizabilă care oferă recompense nebănuite. Cartea este scrisă într-un limbaj accesibil, păstrează un ton familiar și este presărată cu o mulțime de recomandări practice, dovedindu-se un volum de învățătură pentru toate vârstele.

În stilul caracteristic, relaxat și anecdotic, BEBE MIHĂESCU a sugerat că a venit la Brașov în preajma sărbătorilor ca un fel de ren Rudolph al lui Moș Crăciun pentru a aduce un dar de dormitor cititorilor, un dar care poate fi citit oricum, oricând și în orice împrejurare, mai ales în aceste timpuri în care aspirațiile amoroase se dovedesc paradoxale (ne dorim aventură și spontaneitate, dar ne dorim și siguranță, control și seriozitate).

În ciuda faptului că pare a fi un concept prăfuit și demodat, iubirea, așa cum a sugerat autorul este un mijloc de a trece într-o altă dimensiune. Iubirea înseamnă transformare, înseamnă să fii unic și total în același timp și necesită îndrăzneală, bucurie și multă energie din partea celui care vrea să o trăiască.

A face dragoste aproape perfect este un îndemn la admirație, la a spune tuturor că suntem o minune, în momentul în care trăim iubirea ca stare de grație, un sentiment care izbucnește ca un foc nestăvilit. A face dragoste aproape perfect inseamna a fi una cu universul în deplina lui strălucire, a fi în eternitatea pe care un el și o ea sunt capabili să o genereze. Pentru a atinge o asemenea stare e nevoie ca partenerii să își acorde răbdare, să își acorde un răgaz roditor.

Volumul lansat și la Brașov nu este un tratat și nu este scris nici în termeni pur academici, atâta timp cât Bebe Mihăescu a preferat să mizeze pe autenticitate și empatie pentru a facilita călătoria cititorilor în autocunoaștere. Este o carte cuprinzătoare care îi va ajuta pe cititori și să se pregătească pentru starea necesară de a face dragoste și îi va călăuzi și spre stăpânirea unor exercitii si tehnici care sa ridice interactiunea sexuala la un cu totul alt nivel.

După discursul centrat pe volum, Bebe Mihăescu a intrat în dialog cu cei prezenți, discutând despre mici strategii de a stimula curiozitatea partenerilor, despre energia feminină și cea masculină și despre difernețele dintre dragoste și sex (sxul poate fi privit ca o etapă în evoluția noastră spirituală la care e puțin probabil să ne mai întoarcem, după ce descoperim satisfacțiile iubirii).

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Îi mulțumim lui Bebe Mihăescu pentru că a ales Librăria Șt.O.Iosif pentru a-și lansa acest volum și le mulțumim și celor prezenți pentru participare.

Volumul A FACE DRAGOSTE APROAPE PERFECT (Editura Polirom 2014) este disponibil și pe www.libris.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *