Doar câteva zile au mai rămas până la Crăciun iar la Librăria Șt.O.Iosif continuăm să vă propunem  cadouri deosebite, amintiri muzicale sau tipărite, la evenimentele pe care le organizăm. Ultimul eveniment de dinainte de Crăciun a fost dedicat unei trupe brașovene legendare, o trupă care i-a invitat pe brașoveni și nu numai să sărbătorească în vară, printr-un concert grandios, cei 40 de ani de activitate artistică.

LUNI, 21.12.2014, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov am lansat CD-ul GRUP 74 – LIVE -8 AUGUST 2014 -PIAȚA SFATULUI BRAȘOV, înregistrarea concertului aniversar al trupei Grup 74 din vara acestui an.

1122

Evenimentul a fost deschis de HORIA NILESCU care a apreciat generozitatea membrilor Grupului 74 de a păstra pentru eternitate evenimentul deosebit al uneia dintre cele mai longevive trupe de rock romanesti. Horia Nilescu și-a amintit de concertul din luna august la care a participat și la care a avut ocazia să experimenteze ecouri ale soundurilor anilor 70 și 80 într-o reprezentație care a inclus și colaje muzicale, ca la orice concert al unei trupe legendare.

SILVANA ENACHE i-a provocat la discuție pe membrii trupei Grup 74, adresând întrebări despre calitatea înregistrării, despre atmosfera concertului și planurile de viitor ale invitaților.

SANDU ALBITER a amintit că la concert s-au cântat piese din toată discografia formației Grup 74, declarându-se impresionat de calitatea înregistrării.

ADI VĂLUȘESCU a mărturisit că evenimentul din luna august a fost un cadou oferit publicului dar și membrilor Grupului 74, un eveniment de înaltă ținută din punct de vedere al calității tehnicii, al prestației de pe scenă și al pregătirii membrilor trupei. Concertul din vară s-a dorit a fi și un semnal pozitiv, de încurajare pentru scena rockului brașovean care din păcate oferă prea puține evenimente de asemenea calibru în ultima vreme. Feedbackul primit de membrii trupei, după concert a fost cât se poate de încurajator.

Deși nu apare pe disc, în calitate de interpret, MIRCEA VANCĂ, cel care a încălzit atmosfera din Piața Sfatului înainte de concert a subliniat cât de important a fost pentru el să fie alături de Grup 74 la evenimentul aniversar.

GEORGE TOHAT, cel care la 11 ani se putea considera un copil de trupă al grupului rock brașovean a mărturisit că a fost o onoare și o bucurie să cânte alături de muzicienii care i-au marcat copilăria.

GEORGE IRIMESCU, un alt veteran al trupei, alături de Sandu Albiter, a sugerat că acest concert înregistrat pe disc și oferit astăzi publicului a fost o formă de a gusta din rețeta fericirii, de primi o reconfirmare în ceea ce privește potențialul și menirea acestei trupe în care s-au legat prietenii peste decenii.

Dintre proiectele de viitor ale Grupului 74 cel mai important rămâne pregătirea unui DVD și a unui nou concert cu o mulțime de invitați.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Mulțumim trupei GRUP 74 că a ales să-și lanseze albumul (sub sigla prestigioasei case de producție ELECTRECORD) la Librăria Șt.O.Iosif Brașov, mulțumim publicului pentru prezență – Crăciunul din acest an vine cu multe amintiri muzicale frumoase, cu zborul unei trupe care se menține la înălțimile succesului chiar și la 40 de ani de la înființare.

Discul GRUP 74- LIVE -8 AUGUST 2014 – PIATA SFATULUI BRASOV va fi disponibil si pe www.libris.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *