Ultimul eveniment din acest an bogat și generos la Librăria Șt.O.Iosif Brașov a venit ca o expresie sintetică a spiritului salonului de carte pe care l-am aniversat pe parcursul întregii luni decembrie. La 4 ani de la inaugurarea sa, Salonul Șt.O.Iosif, în ultimele zile ale lui 2014, a găzduit o lansare care a condensat reperele ce au animat acest loc unde cărțile vă privesc cu drag și melodiile vă cuceresc discret: literatură, muzică, pasiune, familie, căldură.

SÂMBĂTĂ, 27.12.2014, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov am pregătit publicului o dublă lansare, împreună cu naturala și talentata familie Beleaua: CD-ul REVELAȚII, respectiv volumul de versuri POEZII PE APE (Libris Editorial 2014), în fața unui public entuziast.

beleaua 3beleaua 5

Evenimentul a fost deschis de DANA ANGHELESCU, din partea gazdelor, cea care a amintit că Librisul a trăit la rândul său o revelație atunci când a cunoscut-o pe Mihaela Beleaua, alături de care a reușit să obțină un statut în premieră: de editor și producător în același timp. Dana Anghelescu a adresat mulțumiri colaboratorilor: Voichița Tudoriu, realizatoarea ilustrațiilor, ale cărei lucrări grafice au putut fi admirate și în cadrul lansării , respectiv fotografului George Grădinaru.

LUCIAN ȘTEFAN, membru al trupei CALEnDAR care a concertat cu succes la evenimentele organizate sub sigla Libris, i-a cunoscut muzical pe invitați ascultând albumul Zbor prin beton. Membrii familiei Beleaua au demonstrat că genul folk și genul cântecului de munte nu se rezumă doar la o bunădispoziție muzicală în jurul focului, ci poate căpăta valențe profesioniste și profunde. Muzica oferită de Mihaela Beleaua, în opinia vorbitorului, scoate la iveala omul bun  în fiecare dintre noi.

MIRCEA VANCA, muzicianul care a fost prezent și la lansarea albumului legendarei trupe brașovene Grup 74, de acum câteva zile, a  contribuit la realizarea albumului REVELAȚII, după ce i-a cunoscut pe interpreți în urmă cu trei ani. Acest eveniment a fost sintetizat de vorbitor prin următoarea metaforă: Codruț și Mihaela Beleaua pășesc, prin lansarea acestui material discografic, de pe trotuarul cu umbre, în certitudinea luminii solare.

MARIUS MOTOAȘCĂ a dat citire întâmpinării critice pregătite de profesorul ION POPESCU TOPOLOG la volumul POEZII PE APE. Acest volum include versuri care surprind o stare continuă de existență, pe dimensiunea cântecului nesfârșit ce privește asupra universului, ipostaze romatice și melancolice nelipiste de întrebări, condensate în metafore originale și compoziții în supraplanuri.

CODRUȚ BELEAUA a împărtășit publicului revelația pe care a trăit-o anterior lansării acestui album, după ce a câștigat, împreună cu Mihaela Beleaua premiul la Festivalul Național de Folk OM BUN, în 1995, după ce a lansat în 1997 un album tot la Librăria Șt.O.Iosif Brașov: e important ca fiecare dintre noi să se dăruiască, să se exprime, să contribuie prin porpriile forțe la sporirea frumuseții lumii.

MIHAELA BELEAUA a mărturisit că a avut nevoie de încurajarea prietenilor și a apropiaților pentru a publica volumul lansat și a imprima cântecele  pe albumul REVELAȚII. Mihaela Beleaua a mulțumit, cu generozitate colaboratorilor: Voichiței Tudoriu, cea care a pus cuvântul în imagini, fotografului George Grădinaru, pianistului Alin Radu, profesorului Ion Popescu Topolog și desigur, întregii familii.

Discursurile elogioase au fost completate de un recital minunat, live, în care vocile, chitara, vioara, clapele s-au împletit armonios și au adus sărbătoarea muzicii în sufletele celor prezenți.

Ipostazele melodice au fost dublate de pauze poetice, în care Mihaela Beleaua a recitat versuri din volumul POEZII PE APE.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

beeleaua6beleaua2

Mulțumim familiei Belaua că a ales să organizeze această dublă lansare la Librăria Șt.O.Iosif Brașov, mulțumim invitaților și mulțumim publicului că a fost alături de noi la acest eveniment care încheie anul cultural 2014 pe strada Mureșenilor nr 14. A fost un eveniment care ne-a amintit cât de aproape se simte cultura, atunci când ești parte din marea familie a iubitorilor de carte și muzică.

Volumul POEZII PE APE și CD-ul REVELAȚII vor fi disponibile și pe www.libris.ro

Marea familie

a sintetizat: muzica, literatura, familie, pasiune

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *