Proiectul blog.libris.ro s-a materializat întâmplător, în februarie, în urmă cu 5 ani. Luna în care toți celebrează dragostea de cuplu a devenit și luna în care noi am celebrat dragostea pentru lectură, acea intimitate particulară care se instalează între cititor și volumul pe care îl ține în mână (tipărit sau digital, nu contează). Este un proiect pe care am reușit să îl întreținem cu consecvență, este un proiect prin care am reușit să adunăm istoria momentelor importante din povestea Libris, un proiect care împlinește o vârstă rotundă și frumoasă în 2015, rămânând aceeași destinație virtuală longevivă și agreabilă pentru iubitorii de cultură de peste tot.

42

In 2010, am demarat proiectul blog.libris.ro pentru a completa experiența librăriei online, pe care o lansasem în primăvara anului 2009, pentru că am știut de la început că Libris nu caută doar să livreze  cărți în condiții avantajoase, ci și să ofere posibilitatea de a recupera acele prefețe și postfețe emoționale ale lecturii, să pregătească recomandări personalizate pentru citiori. Blog.libris.ro a fost extensia necesară și firească în virtual,  a activității de librari pe care am experimentat-o ani de zile. Treptat, blog.libris.ro nu a mai fost doar o resursă pentru recenzii de carte ci și un mijloc de diseminare a inițiativelor marca Libris: de la campanii personalizate de promovare de carte, la pregătirea unor cadouri inedite, evenimente centrate în jurul lecturilor și cd-urilor, târguri de carte și muzică, toate au ajuns mai aproape de vizitatorii din toată țara. În 2010, odată cu deschiderea Salonului Șt.O.Iosif, cel mai frumos dar pe care l-am putut face brașovenilor, un spațiu viu și colorat, integrat în atmosfera istorică a centrului vechi, numărul evenimentelor și experiențelor variate din librărie a crescut proporțional – aproape toate au ajuns nu doar în memoria participanților direcți ci au fost deschise spre receptare, în mediul virtual peren, prin intermediul blog.libris.ro. Între timp, am dat undă verde și fEstivalului de cArte și Muzică iar evenimentele din Piața Sfatului, atmosfera magică de pe Aleea Cărții și a serilor memorabile au ajuns și ele la cititorii noștri,  de-a-lungul celor trei ediții, pe paginile virtuale ale blogului.

5_MG_2096

Proiectele pe care le-am derulat ulterior: Clubul de Lectură, Cinemateca, întâlnirile periodice cu specialiști în psihologie, terapii alternative, parenting au redefinit identitatea librăriei sub ochii cititorilor și a vizitatorilor: de la un spațiu silențios în care cărțile trec de pe rafturi în mâinile cititorilor, la un spațiu viu și dinamic, unde accentul se pune pe dimensiunea publică a lecturii și a schimburilor de experiențe culturale.  Toată această transformare dinamică a fost reflectată pe blog.libris.ro, din 2010 și pânâ astăzi.

2014 a fost un an dens în evenimente: dincolo de tradiția Târgului și fEstivalului de cArte, dincolo de întâlnirile regulate dedicate discuțiilor pe marginea filmului și cărții, i-am primit cu drag în Librăria Șt.O.Iosif pe scriitori populari din toate generațiile precum: Andrei Ruse, Alice Năstase, Cătălin Dorian Florescu, Marius Chivu, Cristina Nemerovschi, Norman Manea, Varujan Vosganian, Mircea Diaconu și mulți alții. De asemenea am organizat evenimente alături de specialiști reputați, din diferite domenii precum  Solomon Marcus, Vasile Dem Zamfirescu, Bogdan Băcanu etc. Interpreți veterani sau debutanți precum: Grup 74, Vali Șerban, Ioana Bozga au fost alături de noi și de vizitatorii librăriei, pentru a-și aduce în atenție ultimele realizări discografice. Toate aceste momente le-ați putut urmări și derula, atunci și acum, ca martori permanenți, prin intermediul blog.libris.ro.

111112222677

Și în 2015 vă pregătim la fel de multe surprize, în Salonul Șt.O.Iosif și dincolo de el, cu întâlniri minunate, efervescență culturală, cărți și filme provocatoare, toate acele surse de plăceri spirituale distincte și rafinate.

Dupa mai bine de 20 de ani ai Librăriei Șt.O.Iosif, după aproape 6 ani de www.libris.ro, după 5 ani de blog.libris.ro povestea respectului pentru oameni și cărți merge mai departe iar lecturile se prelungesc  întotdeauna, în taifasuri și în stări de spirit. Vă mulțumim că ați fost alături de noi în tot acest răstimp, vă invităm să ne urmăriți în continuare, tot aici, unde păstrăm amintirile prețioase ale experiențelor culturale pe care le împărtășim cu dumneavoastră!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *