După amiaza primei zile a evenimentului care aduce primavara la Brasov a continuat artistic , anunţând o seară de excepţie în spiritul Târgului Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov.Pentru prima oară în istoria ediţiilor Târgului, manifestarile magice muzical artistice nu au mai fost limitate de factorul spaţial, desfăşurându-se şi în alte săli de spectacole. Scena Târgului s-a prelungit aşadar, metaforic, până la Sala Patria, acolo unde i-am încântat pe spectatori cu o incursiune în muzică şi poezie.

21VLAD DIMULESCU a lansat CD-ul Frederic Chopin, produs de Libris Braşov, o adevărată reflecţie interpretativă la adresa celui mai cunoscut compozitor de pian al lumii.Absolvent al Liceului de Muzică din Braşov şi al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Vlad Dimulescu a susţinut o mulţime de concerte în ţară şi străinătate, fiind recompensat cu numeroase premii şi a desfăşurat şi o activitate didactică în facultatea pe care a absolvit-o. Ca un pas firesc în parcursul său profesional, Vlad Dimulescu a ales să-şi construiască şi un portofoliu discografic abordând repertoriul lui Frederic Chopin – compozitorul despre care însuşi Vlad Dimulescu a spus că nu există pianist care măcar o dată în viaţă să nu fi avut nostalgia de a mângâia claviatura prin muzica lui Chopin. Braşovenii au fost privilegiaţi să asculte mostrele din sonatele, valsuri şi balade pe care Vlad Dimulescu le-a interpretat cu multă virtuozitate.

Recitalul muzical a fost completat de un popas pe tărâmul poeziei în compania unui showman de excepţie, ADRIAN MUNTEANU. După şapte volume de sonete apărute în şapte ani consecutivişi după recunoaşterea naţională şi internaţională (Premiul Nux, Milano, 2012) pentru activitatea sa artistică, Adrian Munteanu pare să fi atins apogeul carierei sale, odată cu momentul antologării creaţiilor lirice într-un volum cuprinzător apărut la editura E-Literatura, intitulat FLUTERELE DIN FÂNTÂNĂ, volum ilustrat de artistul plastic Mihai Criste. Aşa cum îl cunoaştem, Adrian Munteanu s-a dovedit nu doar un creator ci şi un performer cuceritor, un recitator solid, în cadrul evenimentelor atipice de promovare pe care le-a organizat. Mizând pe crearea unei intimităţi cu textul, pe caracterul convingător autonom al poeziei în sine, Adrian Munteanu a exersat o formulă puţin regăsită în ţara noastră aceea de performance poetry (o demonstraţie atât a capacităţilor creatoare dar şi interpretative). Cu mostre din această specie de prezentare publică au avut ocazia să se familiarizeze şi spectatorii-ascultători de la Sala Patria.

3_MG_5302

După interludiul poetic, ne-am mutat, la aceleaşi înălţimi, în sfera memorabilă a muzicii: audienţa s-a pregătit pentru un un recital de musicaluri pregătit de mezzosoprana SONIA HAZARIANşi pianista MIHAELA BRAŞOVEANU. O prezenţă familiară braşovenilor, Sonia Hazarian s-a remarcat pe scena Operei în montaje de succes precum Trubadurul, Rigoletto sau Samson si Dalila. Absolventă a Facultăţii de Muzică a Universităţii Transilvania Braşov cu dubla specializare flaut şi acompaniament pian, MIHAELA BRAŞOVEANU este pianista îndrăgitei trupe braşovene Deane s Big Band. Cele două artiste virtuoase au propus audienţei o călătorie în lumea musicalurilor, interpretând melodii celebre aplaudate la scenă deschisă pe tot mapamondul: de la Andrew Lloyd Weber, la Cole Porter, de la Love Story la George Gershwin, braşovenii au apreciat recitalul care i-a purtat imaginar în atmosfera vibrantă a Broadwayului.

45

 

Experienţa muzicală şi poetică s-a prelungit şi s-a desăvârşit din Sala mică Patria, în Sala mare Patria acolo unde a avut loc, în premieră,  prima seară magică a Târgului,  unde audienţa a avut parte de un concert simfonic extraordinar susţinut de pianistul VINICIU MOROIANU, sub bagheta dirijorului NOAM ZUR, din Israel. Concertul nr 1 pentru pian şi orchestră şi Simfonia a IV-a de Johannes Brahms au vibrat in inimile brasovenilor, articulând convingător expresivitatea spiritului inconfundabilă al vestitorului bunevestiri culturale.

Vă așteptăm și în zilele următoare la Business Park, Sala Patria și Opera Brașov pentru momente memorabile în cadrul Târgului Internațional de Carte și Muzică de la Brașov

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *