Astăzi, când ideea de divertisment a migrat  în producții cu gust mai mult sau mai puțin îndoielnic, în spațiul televizat sau în democrația youtubeului, am avut ocazia să ne întâlnim cu două personalități care se confundă, într-o anumită măsură cu istoria divertismentului profesionist din România, cu spectacolele de umor care deși sunt considerate drept accesibile și ușoare de spectatori, sunt totuși cumplit de greu de pregătit, solicitând un cumul de talente. Invitații noștri, de la Librăria Șt.O.Iosif au cumulat asemenea talente in ale dansului,  recitatului scenic si actoriei.

MARȚI, 26.05.2015, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov am lansat volumul STELA POPESCU ȘI ALEXANDRU ARȘINEL – O PERECHE FĂRĂ PERECHE (Editura Allfa, 2015), semnat de reputatul secretar literar al Teatrului de Revistă Constantin Tănase, AUREL STORIN (un experimentat degustători de umor), în prezența celor doi actori.

22211

Am deschis evenimentul amintind că Stela Popescu și Alexandru Arșinel rămân un brand al teatrului de revistă din România, două personalități artistice complementare, cu o carieră impresionantă, care au oferit atâtea momente memorabile, atât la Teatrul Constantin Tănase, la Grădina Boema din București, la Televiziunea Română, de fapt pe tot mapamondul unde au jucat chiar și 4-5 spectacole pe zi. Volumul semnat de Aurel Storin, dedicat celor doi actori reunește fragmente de monolog, articole, schițe biografice, alcătuind oglinzi multiple și variate ce ne amintesc de ce anume acest cuplu rămâne atât de celebru.

OANA GEORGESCU, noul secretar literar al Teatrului Constantin Tănase, cea care a preluat ștafeta chiar de la autorul volumului, Aurel Storin a sugerat că acest volum s-a dovedit deja un succes de casă, după lansarea de la Bookfest de săptămâna trecută iar apariția sa nu este întâmplătoare atâta timp cât ajunge la public chiar la momentul aniversării a 30 de ani de la debutul cuplului scenic Stela Popescu-Alexandru Arșinel.

ALEXANDRU ARȘINEL a amintit că volumul lansat este deopotrivă o biografie a duoului teatrului de revistă dar și al spectacolelor susținute pe toate continentele. Turneele pe care le-a susținut alături de Stela Popescu au fost justificate atâta timp cât par să existe români în orice colț al mapamonodului (fapt care, așa cum a glumit marele actor, ne asigură că românii vor conduce lumea la un moment dat).

STELA POPESCU a sugerat că această carte semnată de Aurel Storin este de fapt un omagiu adus întregului ansamblu de figuri care au contribuit la susținerea teatrului de revistă: de la Puiu Maximilian, la Vasile Veselovski sau Bițu Fălticineanu. Stela Popescu a subliniat faptul că, alături de Alexandru Arșinel, a ales să joace întotdeauna pentru toți românii, în săli mai mari sau mai mici, în țară sau în străinătate cu aceeași plăcere și același respect pentru public. Spectacolele susținute peste graniță în turnee interminabile au însemnat pentru cei plecați din țară o revenire simbolică a familiei și a familiarului  printre emigranți.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Mulțumim publicului pentru participare, mulțumim STELEI POPESCU și lui ALEXANDRU ARȘINEL că au ales să lanseze acest volum și la Brașov, dovedindu-ne că, chiar dacă se află la o vârstă venerabilă, rămân la fel de tonici și de plini de viață, piluditori și pentru generațiile care aspiră să facă divertisment de calitate.

Volumul STELA POPESCU ȘI ALEXANDRU ARȘINEL – O PERECHE FĂRĂ PERECHE (Editura Allfa) e disponibil și pe www.libris.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *