După ce a prilejuit popasul la Braşov pentru doi scriitori români stabiliţi în America, legaţi de oraşul de la poalele Tâmpei prin amintiri frumoase, ALICE NĂSTASE BUCIUTA, o prietenă pe care o reîntâlnim cu drag, de fiecare dată, la Librăria Şt.O.Iosif Braşov ne-a adus în dar o nouă lansare cu un spirit generos şi cald, în persoana Ralucăi Kişescu.

MIERCURI, 21.10.2015, în Salonul Şt.O.Iosif a avut loc lansarea volumului 6 din 49 DE ŞANSE LA IUBIRE (Editura Cărţile Tango), un volum cuceritor de eseuri şi reflecţii, livrate cu onestitate şi talent, care poartă  amprenta editurii conduse de Alice Năstase Buciuta, un volum semnat de Raluca Kişescu.

1

E vorba de o lansare  de carte care a respirat feminitate, de la decorul luminat în culori plăcute şi optimiste, la trailerul de prezentare a cărţii şi până la discursurile entuziaste şi pline de vitalitate ale vorbitoarelor.  DANA ANGHELESCU, Director Libris Editorial a deschis evenimentul amintind că Alice Năstase rămâne o mesageră convingătoare a dragostei, prin proiectele pe care le dezvoltă. În opinia Directorului Libris Editorial, Raluca Kişescu are trăsăturile unui om universal: acel gen de om capabil să se implice cu succes în mai multe tipuri de activităţi, fie că vorbim de marketing sau scris, întregind portretul complex al femeii contemporane. Textele Ralucăi Kişescu din volumul lansat sunt dense în comparaţii inedite şi plastice dar şi în umor, indiferent că abordează teme comode sau incomode pentru un autor care se deschide curajos în faţa publicului.

ALICE NĂSTASE BUCIUTA a mărturisit că se simte mândră că a completat palmaresul editurii cu un asemenea volum, al unei autoare care se anunţă promiţătoare. Colecţia de texte semnate de Raluca Kişescu, apărute în Revista Marea Dragoste şi Tango reprezintă expresia unui om care ştie să ofere şi să primească,expresia unei femei creative care scrie cu uşurinţă şi empatie. Cartea Ralucăi Kişescu este traversată de culori ale iubrii, nuanţele îndrăzneţe ale onestităţii şi autenticităţii, uneori dureroasă alteori fermecătoare.

RALUCA KIŞESCU a vorbit despre plăcerea de a transpune şi a împărtăşi experienţele personale dar şi ale altora, într-o formulă narativă care, deşi conservă autenticitatea emoţiilor, protejează cu discreţie identitatea persoanelor despre care scrie. De la primul articol semnat cu emoţie, pentru Revista Tango, la invitaţia lui Alice Năstase Buciuta (care reprezintă pentru autoare un model de jurnalist) şi până la colecţia de texte apărute sub sigla Editurii Tango, Raluca Kişescu nu a renunţat la sinceritatea scriiturii, si a valorificat potentialul  inspirat de oamenii din jur, de gesturile şi poveştile lor.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Mulţumim Ralucăi Kişescu pentru că a ales să lanseze acest volum la Braşov. Mulţumim lui Alice Năstase pentru că ne-a prilejuit o întâlnire cu o personalitate puternică şi talentată, mulţumim publicului pentru participare.

Volumul 6 din 49  DE ŞANSE LA IUBRIE, de Raluca Kişescu, e disponibil şi pe www.libris.ro

One Response

  1. Imi place modul cum se abordeaza aceasta lansare, prezent in cele trei video-uri din articol. Pare un discurs foarte deschis si placut. Cand ai atata siguranta pe sine, nu vad cum ceva nu ar putea merge bine. Chiar ne-a adus zambetul pe buze.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *