Acum câteva săptămâni lansam la Braşov, în premieră naţională, un bestseller cu ambiţii holyoodiene, semnat de Igor Bergler – e vorba de volumul Biblia pierdută, un roman care a atins recorduri de vânzări şi care a stârnit curiozitatea braşovenilor. Nu a trecut nicio lună de la acel eveniment şi am avut ocazia să pregătim o nouă lansare în premieră pe ţară, o lansare a unei cărţi mult aşteptate, semnate de un cunoscut blogger din Republica Moldova, o personalitate cuceritoare care a pregătit  o un eveniment exemplar, cu toate ingredientele pentru a-şi cuceri inteligent cititorii.

JOI, 12.12.2015, la Librăria Şt.O.Iosif Braşov am lansat volumul DE VORBĂ CU EMMA (Editura Bestseller, 2015), o carte semnată de VITALI CIPILEAGA,  autorul blogului devorbacutine.eu, un adevărat fenomen online care a reuşit să strângă, în mai puţin de un an, peste zece milioane de utilizatori unici.

Am deschis evenimentul amintind că VITALI CIPILEAGA este un autor care scrie despre oameni, dragoste şi relaţii, care se lasă inspirat de propriile experienţe dar şi poveştile de dragoste trăite şi simţite de cei din jur. Cartea DE VORBĂ CU EMMA a adunat nu mai puţin de 2500 de precomenzi în exclusivitate pe www.libris.ro şi a devenit numărul unu şi în Republica Moldova. E vorba de un volum  care livrează mesaje universale despre iubire, o carte în care orice cititor se poate regăsi. Atât cartea cât şi blogul invitatului din Republica Moldova întregesc un proiect frumos care adună laolaltă oamenii să vorbească despre dragoste, dar nu despre dragostea idealizată care curge lin ci dragostea trăită, cu toate provocările ei: de la greşeli şi regrete, la ascultare, dorinţă şi căutări.

de vorba

Braşovenii au avut ocazia să se lase cuprinşi de atmosfera cărţii, prin momentul artistic pregăti de Daniela Burlaca şi Nicu Ţurcanu, cei care au animat memorabil vocile personajelor Emma şi Greg din cartea lui Vitali Cipileaga, pe un fond muzical potrivit.

Editorul volumului lansat,  IOAN BARGAN a amintit faptul că fiecare vizualizare a blogului devorbacutine, fiecare click pe care l-au dat cititorii pe pagina lui Vitali Cipileaga l-au consolidat pe invitatul nostru ca autor, ca scriitor (în fond, suntem în secolul în care cititorii au o contribuţie decisivă la validarea autorilor). Deşi DE VORBĂ CU EMMA a fost o carte cu un tiraj iniţial de doar 300 de bucăţi, acesta s-a epuizat încă din prima zi de la punerea pe piaţă, iar tirajele următoare, care au ajuns la 4000 de bucăţi s-au bucurat de aceeaşi popularitate, atât în Republica Moldova cât şi în România. Cartea lui Vitali Cipileaga este o invitaţie generoasă adresată cititorilor, este un volum care nu doar dăruieşte experienţe de lectură minunate dar şi primeşte feedbackul de la cei care o parcurg: Ioan Bargan i-a anunţat pe cei prezenţi că următoarele ediţii ale volumului vor include şi poveşti de dragoste povestite de ctitori (în fond, în substrat,  vorbim de o poveste universală şi fără de sfârşit…).

După un nou dialog pus în scenă cu intonaţie şi atmosferă de Daniela Burlaca şi Nicu Ţurcanu, VITALI CIPILEAGA s-a adresat publicului, dovedind naturaleţe şi modestie. Atât blogul devorbacutine, cât şi cartea lansată sunt proiecte care s-au născut din dorinţa de a sta de vorbă cu cititorii (autorul a primit şi primeşte sute de mărturisiri emoţionante, prin care oamenii îşi exprimă trăirile, fricile, nevoia de poveste şi de echilibru). Protagoniştii romanului lansat, Greg şi Emma sunt exponenţi universali ai căutătorilor armoniei în cuplu, ai autenticităţii amoroase.

Deşi nu e psiholog şi nu are pretenţia monopolului asupra reţetelor de aflare a fericirii, Vitali Cipileaga ne invită la un exerciţiu de cunoaştere şi empatie, de asumare a vulnerabilităţii şi de căutare optimistă a mijloacelor prin care să ne reîmpăcăm şi să ne regăsim pe noi înşine… prin şi alături de celălalt.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Îi mulţumim lui Vitali Cipileaga pentru că a ales să organizeze prima lansare din ţară a volumului DE VORBĂ CU EMMA la Braşov, mulţumim pentru participare publicului şi sperăm că, prin lectura acestei cărţi la care cititorii îşi pot aduce contribuţia mai departe şi pe care o pot savura şi în format audio să aducă mai aproape acel răgaz în viaţa fiecăruia, în care să poată trăi dragostea în doze mari, lăsând în urmă orgolii, temeri, îndoieli.

Cartea DE VORBĂ CU EMMA (Editura Bestseller, 2015) e disponibilă şi pe www.libris.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *