Păstrând „trend-ul” premierelor pe care le-am pregătit braşovenilor în ultimele săptămâni (de la lansarea bestsellerului Biblia piedută, în premieră naţională şi până la originalul eveniment organizat alături de Vitali Cipileagă, autorul blogului devorbacutine.eu), la finalul lunii noiembrie am lansat pentru prima oară un roman fantasy autohton, cu ilustraţii.

MIERCURI, 25.11.2015, la Librăria Şt.O.Iosif Braşov am adus în atenţia publicului romanul HAIGANU FLUVIUL ŞOAPTELOR (Editura HAC!BD, 2015) semnat de scriitorul şi jurnalistul laureat al mai multor premii naţionale dedicate literaturii SF si FANTASY, scenarist al revistelor profesioniste de benzi desenate, Harap Alb continuă respectiv Tinereţe fără bătrâneţe, MARIAN COMAN.

11

Am deschis evenimentul salutându-l pe invitat, amintind că acest roman integrează elemente din mitologia traco-dacă şi din folclorul românesc într-un univers fantasy straniu. Haiganu Fluviul Şoaptelor este o carte care ne aminteşte de poveştile copilăriei dar livrează şi un conţinut cu o orginalitate bine dozată şi are şansele să devină un adevărat obiect de colecţie, dacă ţinem cont şi de ilustraţiile realizate de Andrei Moldovan.

MARIAN COMAN cel care a devenit la rândul său, în turneul de promovare al cărţii, un călător, un fel de profet care colindă lumea proorocind venirea Zeului Osândit a evocat experienţele plăcute şi reacţiile pozitive la acest volum care a fost lansat acum puţin timp la Târgul de Carte Gaudeamus dar şi la Brăila. Romanul s-a născut în urma colaborării autorului cu proiectul HAC!BD, o editură dedicată publicării benzilor desenate autohtone,  atunci când Mihai Ionaşcu i-a propus lui Marian Coman să scrie un foileton în revista Harap Alb continuă, un foileton care a crescut şi s-a transformat într-o creaţie unitară, doar prima dintr-o trilogie care va sonda în amănunt un univers fantasy fascinant.

Invitatul ne-a vorbit şi despre personajul principal al cărţii, HAIGANU, un zeu cu elemente de inspiraţie tracice care trăieşte drama interesantă a divinităţii capabile să asculte vocile trecutului şi ale viitorului, fără să aibă capacitatea de a schimba în vreun fel istoria. HAIGANU FLUVIUL ŞOAPTELOR a apărut într-o dublă ediţie, inclusiv o ediţie limitată disponibilă încă pe site-ul supererou.ro

Autorul a intrat în dialog cu publicul şi a oferit lămuriri privind publicul de benzi desenate din România şi despre felul în care acest roman va fi continuat, în avanpremieră, inclusiv în revistele unde Marian Coman activează.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Mulţumim lui MARIAN COMAN pentru că a ales să-şi lanseze romanul la Braşov, mulţumim publicului pentru participare, sperăm ca acest roman şi publicaţiile Editurii HAC BD să fie un pas înainte în revalorificarea mitologiei autohtone şi în sincronizarea cu tendinţele şi curentele publicistice contemporane.

Romanul HAIGANU. FLUVIUL ŞOAPTELOR e disponibil şi pe www.libris.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *