În luna mai se împlinesc 71 de ani de la încheierea marelui război de pe continentul european. De Ziua Victoriei se organizează manifestări de comemorare, de evocare a sacrificiilor, erosimului, tragediilor condensate în cei 6 ani de confruntare totală (militară și ideologică). Al Doilea Război Mondial – o expresie a violenței extreme, dar și a solidarizării fără precedent a militarilor și civililor deopotrivă, rămâne o culme a experienței umane care merită să fie cunoscută în toate dimensiunile ei, din toate perspectivele pentru a nu o face repetabilă.

club

După șapte decenii de studii și examinări variate, politice, istorice, sociologice, literare, Svetalna Aleksievici privește cea de-a doua conflagrație mondială într-o oglindă inedită: experiența femeilor sovietice în Marele Război de Apărare a Patriei. Cum a fost filtrat războiul prin prisma celor care au fost deopotrivă în linia întâi și în spatele frontului? Există o amprentă de gen particulară a receptării acestei mari confruntări militare?

Vă invităm să descoperim împreună răspunsul la aceste întrebări și multe altele, la ediția din luna mai a Clubului de Lectură de la Librăria Șt.O.Iosif Brașov. Vă așteptăm pe 27.05.2016, începând cu ora 18, în Salonul Șt.O.Iosif pentru a schimba impresii pe marginea romanului RĂZBOIUL NU ARE CHIP DE FEMEIE (Editura Litera, 2016), semnat de câștigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură în 2015, Svetlana Aleksievici. Volumul e disponibil până pe 27.05.2016 cu 20% reducere la Librăria Șt.O.Iosif Brașov.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *