La libraria St. O. Iosif orice nou client ramane un client fidel.

08/07/2016

_BEC9957 DSCN0224

La noi în librărie, la librăria Șt. O. Iosif, vedem intrând în fiecare zi oameni noi sau clienți mai vechi, fiecare dintre ei căutând ceva anume. O dată intrați se poate vedea pe fața lor o schimbare, uneori chiar și în voce, oglindă a sufletului. Cărțile dau o anumită valoare unui loc, este ca și când ai pătrunde într-un templu al cunoașterii din domenii atât de variate, iar pe de altă parte impun respect. Mai sunt și cei grăbiți care vin, iau ceea ce le trebuie și ies la fel cum au venit. Dar majoritatea intră ca într-un univers nou, plin de secrete, mirific, de unde se așteaptă sa plece cu o fărâmă de miraculos.

_BEC0264 _MG_4818
Fericirea oamenilor se citește pe chipul lor, iar noi suntem fericiți să fim acolo pentru ei. Unii rămân să lectureze în acea atmosferă încărcată de cuvinte, alții caută ceva anume pentru școală, job sau pentru un cadou, unii cercetează noutățile, iar alții se pierd prin nesfârșite titluri care mai de care mai atrăgătoare, neștiind ce să aleagă. Aceștia sunt oamenii frumoși care calcă pragul librăriei Șt. O. Iosif și mă gândesc că de astfel de frumusețe mai au parte doar florarii, căci doar cărțile și florile oferă acea bucurie a sufletului atunci când sunt cumpărate, bucurie simplă, nealterată de viciu sau orgoliu. Și nu v-am spus de copii, de zâmbetele si strălucirea din ochii lor cand intră în Salonul Copiilor si văd cărțile si jocurile cu personajele lor preferate. Ei doresc să le vadă pe toate, să răsfoiască paginile colorate și pline cu cântece, poezii și povești ale copilăriei și nu se lasă până nu iau una sau două cu ei.

Am spus despre oamenii pasionați de cărți și de citit pe care îi vedem zilnic că sunt frumoși și nu cred că am exagerat fiindcă cei care au această pasiune au un suflet bogat, o inimă deschisă și o minte ce nu vrea răul. Sunt oameni aparte, generoși, amabili, dar și fragili. Lumea ar trebui să îi respecte și să îi stimeze mai mult.

DSCN0228 DSCN4016

Fiecare dintre noi știe ce simte când intră într-o librărie și devine aproape dependent de bucuria și magia acelui loc, iar noi suntem acolo pentru a le oferi acestea. De aceea, la librăria Șt. O. Iosif orice nou client rămâne un client fidel.

Articol realizat de Iulian Băzărea.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *