Sugestie de cadou aniversar? O lansare de carte!

17/09/2016

Când vine vorba de aniversări, cu toții ne dorim să facem un cadou care să îi emoționeze pe cei dragi, care să transmită prețuirea pe care le-o purtăm, care să reflecte faptul că le cunoaștem dorințele și obiceiurile.  Tocmai de aceea, astăzi, ne întâlnim cu o adevărată industrie a cadourilor, gândite în funcție de vârstă, de gen, de ocazie sau de gusturi. Comercianții sunt gata să ne ofere obiecte care mai de care mai rafinate, mai trăznite, mai opulente sau mai simple, în funcție  de profilul destinatarului. Totuși, când vine vorba de cadouri, nimic nu se compară   cu o idee originală, cu un dar personalizat, prin felul în care reușești să capturezi o latură a personalității celui drag și să o celebrezi într-o formă creativă.  La Librăria Șt.O.Iosif am avut ocazia să participăm, în premieră, la pregătirea unui  asemenea cadou original: publicarea și lansarea unei cărți, de care nici chiar autorul nu a știut până la ora planificată.

SÂMBĂTĂ, 17.09.2016, în Salonul Șt.O.Iosif, am lansat volumul de poezii DECLARAȚII DE DRAGOSTE (Libris Editorial, 2016) – un volum pregătit și dăruit de Ana Costin soțului ei, semnatarul poeziilor cuprinse în carte, Cătălin Paul Costin.

lansare libris editorial

Lansare volum de poezii DECLARAȚII DE DRAGOSTE (Libris Editorial, 2016)

Evenimentul a fost deschis de AUGUSTA ONIȚĂ, cea care a amintit câțiva dintre participanții la această “conspirație” memorabilă. Alături de soția lui Cătălin Paul Costin și de Mihai Stan, Președintele Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură și de prietenii acestora, s-a implicat și Libris Editorial, o editură tânără și ambițioasă care, cu această ocazie, a pregătit și cea mai voluminoasă carte de poezie din portofoliu, până în prezent.

ANA COSTIN a mărturisit că a mai adunat o parte din poeziile soțului ei, răspândite în mediul virtual și nu numai în 2 volume simbolice, dar prin DECLARAȚII DE DRAGOSTE a dus lucrurile la un cu totul alt nivel. Proiectul a fost unul provocator, dat fiind faptul că, pe de o parte  selecția a fost făcută, fără știrea autorului, în răgazurile casnice sau profesionale pe care Ana Costin a putut și le asume. Pe de altă parte,   poeziile incluse în volum sunt completate de poze cu familia Costin și cu prietenii lor, rezultat care a necesitat, de asemenea, un efort suplimentar, alături de corectură, de adăugarea diacriticelor și de verificările care însoțesc publicarea unui text.

Autorul, CĂTĂLIN PAUL COSTIN a fost  vizibil emoționat de surpriză, dat fiind faptul că toți cei din jurul lui au reușit să conserve misterul acestui cadou original, până la ora lansării. Autorul și-a exprimat recunoștința și a recunoscut că fiecare dintre cei prezenți a adus o contribuție importantă la o mărturie frumoasă de prietenie pentru eternitate.

Ca la orice lansare de carte, Cătălin Paul Costin a răspuns întrebărilor invitaților și a amintit despre bucuria pe care o trăiește în momentul în care scrie, despre transpunerea în acea stare de evadare în care caută să își aproximeze sentimentele în cuvinte. Desigur, autorul a oferit și un recital celor prezenți.

Ciocnind un pahar de șampanie și asistând la o sesiune de autografe, ne-am bucurat să desăvârșim cel mai original cadou la care am avut ocazia să participăm anul acesta.

Articol realizat de Sever Gulea.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *