Bogatia Cea Mai Mare a Cititorilor: Lectura de Calitate

15/05/2017

Prinși în cursa stresului cotidian, poate că mulți dintre noi am neglijat faptul că este deja luna mai și că 2017 se apropie de jumătatea sa. Luna mai a fost întotdeauna o lună prielnică lansărilor de carte și de aceea, în seara de vineri 12 mai, librăria Șt. O. Iosif a fost vizitată de către tânăra scriitoare Alexia Timofte. Deși are doar 14 ani, Alexia Timofte se află la cea de-a treia sa carte intitulată sugestiv „Bogăția Mea Cea Mai Mare”.

Bogatia Cea Mai Mare a Cititorilor: Lectura de Calitate

Bogăția Mea Cea Mai Mare

Evenimentul a fost deschis de către Dana Anghelescu, director Libris Editorial. Aceasta a început prin a lăuda eforturile depuse de Alexia și de mama sa, Ramona Timofte, pentru ca această carte să vadă lumina zilei. Încercările vieții autoarei – a fost diagnosticată cu cancer la o vârstă foarte fragedă dar a reușit să învingă boala – au făcut, din păcate, ca drumul ei spre maturitate să înceapă mult mai devreme însă au și făcut-o mai puternică. Tocmai această experiență de viață a fost așternută în cărțile sale iar acest lucru, spune Dana, este admirabil.

libris editorial

Dana Anghelescu

A luat mai apoi cuvântul, doamna profesoară Maria Boghici. Doamna Boghici este profesoara de limba română a Alexiei și este extrem de bucuroasă de realizările elevei sale. Ca și primele două cărți, și aceasta poate fi așezată sub semnul confesiunii, al autobiograficului. Cartea încearcă sa interiorizeze toate sentimentele autentice trăite de către autoare. Titlul nu este o nicidecum o referință economică, bogăția constând în familie, prieteni și experiențe minunate de viață. Experientele de viața ale autoarei, atât cele plăcute cât și cele neplăcute, au ajutat-o să devină o scriitoare, dar și un persoană, sensibilă și puternică în același timp. Doamna profesoară speră ca cititorii să poată înțelege că întâlnirile din viața fiecăruia sunt în sine niște mici bogații ale vieții. La final, doamna Boghici a îndemnat-o pe Alexia să nu se oprească din a mărturisi lucrurile ce o fac fericită.

libris editorial

Maria Boghici

Întrebată cum e să fi autor la 14 ani, Alexia Timofte a răspuns în glumă că prima notă de 10 la limba română a motivat-o să ajungă la o asemenea performanță. Aceasta a recunoscut că și-ar dori ca scrisul să o facă faimoasă și s-ar bucura foarte tare dacă lumea ar recunoaște-o pe stradă și opri-o pentru a-i împărtăși impresiile de lectură. Cuprinsă de emoții, autoarea și-a încheiat discursul mulțumind celor prezenți pe care speră să îi revadă și la lansarea celei de-a patra cărți. 

Doamna Ramona Timofte, mama autoarei, a ținut să precizeze că această carte vine în completarea celor două precedente și încheie trilogie neoficială a poveștilor autobiografice. Cea de-a patra carte va fi o carte 100% fictivă. Doamna Timofte a ținut foarte mult ca această carte să apară pentru că ea o consideră un progres firesc față de celelalte două. Bogăția adevărată a Alexiei este conținutul cărții sale. „Bogăția Mea Cea Mai Mare” vorbește despre bogăția sufletească, despre perseverență, despre iubire și toate lucrurile bune care o înconjoară pe fata sa. În acestă cheie s-a încheiat și lansarea: lăsați-vă înconjurați de ce e mai bun în viață.

alexia timofte

Ramona Timofte, Alexia Timofte

Articol realizat de Horia Nilescu.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *