„R de la Rrroman” la libraria St. O. Iosif

19/10/2017

Fără teama de a folosi cuvinte mari, putem afirma cu tărie că numele lui Eduard Huidan este unul din acele nume care au fost, pe bună drepate, confundate cu presa scrisă brașoveană. Domnul Huidan ne-a prilejuit o mare bucurie atunci când a ales să-și publice cartea „R de la Rrromân” la Libris Editorial este o colecție de articole ce abordează felurite subiecte de interes local, național și internațional.

De La Rrroman - Eduard Huidan

De La Rrromân – Eduard Huidan

Evenimentul a fost deschis de către Dana Anghelescu, director Libris Editorial, care nu și-a putut ascunde bucuria de a avea un nume precum Eduard Huidan în panoplia scriitoricească a editurii pe care o conduce. Dana a asemănat cartea cu un puzzle pe care atunci când îl pui cap la cap obți o cheie în a înțelege societatea și actualitatea românească. O carte despre ce înseamnă să fi cu adevărat jurnalist și cum să îți păstrezi integritatea acestei titulaturi în zilele noastre.

libris editorial

L-am fi putut asculta pe domnul Huidan vorbind până dimineață însă din păcate acesta s-a limitat în a puncta doar câteva chestiuni legate de cartea sa, pe care a scris-o dar nu a citit-o, dar și de activitatea sa profesională. „R de la Rrromân” este prima carte de publicistică după foarte mult timp în care autorul a scris doar beletristică. Domnul Huidan a precizat că trăim într-o lume în care suntem nevoiți, din păcate, să alegem între libertate și siguranță și de aceea a ales să scrie această carte. Deși i s-a sugerat, de către prieteni, să adune într-un singur volum toate editorialele sale gazetărești, autorul a ales să scrie texte noi în care să abordeze temele trecutului și prezentului pentru a mai putea spera la un viitor. A vrut să arate, prin intermediul textelor sale, cum a supraviețuit poporul român războiului pe care l-a dus și îl duce cu el însuși. Domnul Huidan a mai vorbit depsre soarta cărții tipărite, care este sigur că va fi mult mai bună decât cea a presei scrise, despre lansările de carte din regimul comunist – o poveste foarte amuzantă despre o lansare de carte de la care lipsea chiar cartea lansată – dar și despre obsesia românilor, și a oamenilor în general, pentru funcții, distincții și recunoaștere.

Eduard Huidan

Prezența domnului Huidan în librăria noastră ne-a onorat și ne-a făcut foarte curioși în privința planurilor de viitor a acestui remarcabil om. Mulțumim!

Articol realizat de Horia Nilescu.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *