3 lucruri interesante pe care trebuie să le știi despre Kendama

04/01/2018

kendama

Kendama este noul fenomen internațional în rândul copiilor, iar puștii din România nu sunt deloc străini de această jucărie spectaculoasă. Fiecare micuț are astăzi cel puțin o Kendama, pentru că toți cei din fața blocului au câte una, colegii de școală au câte una, până și copiii din parc merg la gât cu o Kendama.

Asa ca daca vrei sa ii cumperi celui mic un cadou potrivit pentru Craciun, acesta este raspunsul potrivit. Aceasta jucarie japoneza a castigat rapid popularitate in randul copiilor, prin usurinta cu care acestia pot invata trick-uri noi si prin complexitatea miscarilor pe care le pot face. Iata 3 lucruri interesante despre aceasta jucarie senzationala:
Jucărie din lemn tradițională
Kendama nu este nicidecum o jucărie de ultimă generație. Dimpotrivă, istoria sa se întinde pe câteva secole, avându-și începuturile în îndepărtata Japonie, însă forma actuală a acesteia este într-adevăr o noutate. De fapt, Kendama este o îmbunătățire a unei jucării inițiale, formată doar dintr-un lemn cu un vârf ascuțit, în care puteai să fixezi bila de lemn.

Astăzi, Kendama conține două cupe, un vârf ascuțit și o bilă legată cu sfoară de mânerul fix, lucru ce le permite celor mici să execute o mulțime de trick-uri, mai pe românește, mișcări complicate, cu nivele de dificultate diferite.

Care pe Care
Printre cei mici, provocările sunt extrem de populare și constau în imitarea întocmai a unei mișcări, dictată de oponentul. Dacă ai reușit să imiți exact mișcarea pe care adversarul a făcut-o, este rândul tău să îl provoci cu un trick nou. Dacă nu ai reușit, ai “K”. Cine ajunge primul la “K-E-N”, pierde.

Este un joc incredibil de dinamic, ce le dezvoltă celor mici dexteritatea, coordonarea dintre mâini și ochi, precum și spiritul competitiv. Pe site-ul nostru vei găsi o mulțime de jucării Kendama pentru copii, pentru a-i cumpăra celui mic un super-model.
Popularitate și competiții oficiale
Fără marketing, fără bugete de comunicare, Kendama a câștigat rapid popularitate în rândul tinerilor din întreaga lume. Simplitatea sa contrastează cu dificultatea mișcărilor pe care le poți executa, iar culorile acestor jucării au împins această jucărie la un alt nivel, în ceea ce privește designul. Există deja colecționari de jucării Kendama, pentru că nicio jucărie nu seamănă cu cealaltă.

De asemenea, există deja competiții internaționale de Kendama și campioni mondiali, precum și Federații înființate în jurul acestei jucării-minune. Prin propriile forțe, această jucărie a reușit de una singură ceva ce nu au reușit branduri mult mai celebre, cu bugete de promovare de milioane de euro: câstigarea într-un timp-record a unui public tânăr și fidelizarea acestuia prin simplitatea și farmecul său.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *