Tu ce îți propui să citești în vacanța de iarnă?

11/01/2018
Tu ce îți propui să citești în vacanța de iarnă?

sursa foto: pixabay.com

Zilele libere cu ocazia Sărbătorilor de iarnă sunt aproape, așa că, cel mai probabil, ai început deja să faci planuri pentru cum le vei petrece. După masa tradițională la care se va strânge toată familia și amintirile pe care le veți depăna, după despachetarea cadourilor și o serie de fotografii de sezon, mai rămân multe ore libere pe care ar trebui să le fructifici, ca să te întorci din vacanță încărcat de energie și mult mai relaxat. Recomandarea noastră este să îți faci „provizii” de cărți cu ajutorul cărora să te destinzi în după-amiezile târzii, în care tot ce vrei să faci este să lenevești, învelit cu o pătură moale. Pe Libris.ro ai o mulțime de categorii din care să îți alegi cartea preferată, pe care să o dai gata înainte de Anul Nou. Care sunt acestea?

Cărți de dezvoltare personală

Oricare ar fi nivelul tău de cunoaștere, nu poți spune niciodată că te poți opri din a asimila informații noi, mai cu seamă când vine vorba de propria persoană. Dezvoltarea inteligenței ar trebui să fie mereu un scop pe care să îl urmărești, iar pe site-ul nostru vei găsi peste 500 de titluri din această categorie. Cărțile motivaționale sunt de ceva vreme un trend la care ar trebui să iei parte, ca să fii mai stăpân pe situațiile cu care te poți înfrunta de-a lungul vieții. Socializarea, creativitatea, relațiile de cuplu, iertarea, spiritualitatea și recunoștința, pe toate acestea le poți îmbunătăți sau chiar duce la un nivel de hobby din care să ai numai de câștigat dacă vei citi mai multe cărți de dezvoltare personală.

Cărți despre hobby-uri

Și că tot a venit vorba de hobby, știai că poți găsi pe site-ul Libris.ro cărți din această categorie? Dacă ești în căutarea unei pasiuni sau ai deja una și vrei să afli mai multe despre ea de la profesioniști, poți găsi la categoria de cărți de hobby practic scrieri care te pot inspira. Poate că, de când ți-ai luat un cățel, ai observat că ești pasionat să afli cât mai multe despre lumea animalelor și despre dresajul acestora, sau poate vrei să te pui la punct cu Noul Cod Rutier, ori cauți să ai o activitate mai migăloasă, cum ar fi tricotatul, dar nu știi de unde să începi. Poate că după Anul Nou îți vei găsi o nouă pasiune care să-ți mai dizolve nivelul stresului. De unde știi că nu îți place ceva până nu încerci?

Cărți de gastronomie

Cine mai are timp să gătească, ai putea să te întrebi? Cu atâtea ore petrecute la locul de muncă, cu minute în șir în trafic sau oboseala acumulată de-a lungul zilei, cine vrea să mai stea la cratiță, când ajunge acasă, ai spune? Află că această activitate te poate relaxa mai mult decât multe altele, așa că merită să deschizi o carte de gastronomie și să începi cu rețete simple, să-ți surprinzi partenerul de viață sau un prieten care îți calcă pragul cu ceva bun de mâncare. Mai mult decât atât, poate îți vei răspunde mai ușor la întrebarea pe care toți ne-o adresăm, „Eu ce mănânc azi?”, după ce vei găsi inspirație pentru farfurie între paginile cărților din această categorie.

Cărți de beletristică

Categoria pe care o așteptai de la începutul acestui articol este, cu siguranță, cea cu cărți de beletristică. Aici vei găsi cărți care te vor purta prin toată lumea, îți vor face cunoștință cu personaje reale sau fantastice, te vor face să râzi în hohote sau să te emoționezi. Poți alege best-seller-uri sau descoperi noi scriitori, care, deși nu sunt încă celebri, au de transmis mesaje și povești impresionante.

Alege-ți una sau mai multe cărți din categoriile de mai sus care te interesează, așează-te comod pe canapea și începe să explorezi. Și dacă vrei să duci relaxarea la un alt nivel, pornește și un playlist care te ajută să meditezi mai ușor. Lectură plăcută!

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *