3 volume de amintiri și povești cu tâlc spuse de Neagu Djuvara

12/04/2018

 

Neagu Djuvara

Neagu Djuvara

Neagu Djuvara ne-a părăsit de curând la venerabila vârstă de 102 ani. Ne-a lăsat ca moștenire o colecție impresionantă de cărți în care marele istoric, eseist și diplomat a așternut amintirile sale, cu o memorie de invidiat, o atenție deosebită pentru detalii și un stil unic. Întâmplările pe care le-a trăit, atât în copilărie, cât și în anii de pribegie prin lumea largă se regăsesc astăzi în aceleași pagini pline de farmec și suspans, ale unor volume pe care le poți comanda chiar astăzi de pe libris.ro. Numai bune pentru a fi citite în seri friguroase precum cele din această perioadă, volumele de amintiri ale lui Neagu Djuvara compactează absolut perfect un secol zbuciumat, marcat de războaie, comunism, exil, iubiri, drame, pentru deliciul cititorilor. Iată despre ce este vorba:

“Amintiri din pribegie”, Volumul 10 – Editura Humanitas

Amintiri din pribegie - Neagu Djuvara

Amintiri din pribegie – Neagu Djuvara

“Amintiri din pribegie” este una dintre cele mai apreciate cărți de memorii ale lui Neagu Djuvara, iar volumul de față reprezintă cea de-a 10 ediție a acestei cărți. Spre deosebire de edițiile anterioare, volumul de față a acestui bestseller de succes adună în paginile sale un număr dublu de fotografii din colecția personală a istoricului, la o claritate extraordinară. Mai mult decât atât, stilul povestitorului este îmbibat cu umor, sinceritate și descrieri minuțioase, de aceea, această carte este perfectă pentru o lectură ușoară, înainte de culcare sau chiar în metrou.

“Amintiri și povești mai deocheate” – Editura Humanitas

“Amintiri și povești mai deocheate” - Editura Humanitas

Amintiri și povești mai deocheate – Neagu Djuvara

La fel ca în cazul primului volum despre care am discutat puțin mai sus, “Amintiri și povești mai deocheate” reprezintă o invitație pentru o călătorie înapoi în timp, în copilăria și tinerețea lui Neagu Djuvara. Memoria istoricului este dezarmantă, acesta reușind în cele 4 povestiri incluse în volumul de față să contureze tablouri de o claritate absolut remarcabilă. Publicate inițial în presă, iată că cele 4 povestiri se întâlnesc astăzi în paginile volumului “Amintiri și povești mai deocheate”, susținute de stilul propriu al lui Neagu Djuvara, un stil pus pe șotii și dispus la indiscreții mai mult ca niciodată.

“O scurtă istorie ilustrată a românilor” – Editura Humanitas

“O scurtă istorie ilustrată a românilor” - Editura Humanitas

O scurtă istorie ilustrată a românilor – Neagu Djuvara

Neagul Djuvara, ajutat de fotografii de o claritate uimitoare, reușește să poarte cititorii înapoi în trecut, în anii plini de zbucium și evenimente marcante, pe care istoria poporului nostru i-a resimțit din plin. Documentele iconografice ale acestei ediții, atent selecționate chiar de către autor, alcătuiesc un album complet al momentelor de triumf sau de tristețe, al clipelor de răscruce, construite în jurul unor personaje marcante ale istoriei noastre: domnitori, politicieni, aliați sau dușmani ai acestora și chiar oameni de rând, însă cu un rol important pentru soarta noastră. Luate împreună, textul și imaginile alcătuiesc un tablou perfect, ce descrie cu acuratețe trecutul nostru, ca neam.

Intră chiar acum pe site-ul nostru și comandă volumele de amintiri și povești cu tâlc, scrise de marele istoric și eseist Neagu Djuvara. Vei avea bucuria să descoperi un stil inconfundabil, marcat de detalii sincere și un umor propriu, alături de cele mai frumoase fotografii, de o claritate extraordinară, multe dintre acestea fiind chiar din arhiva personală a autorului. Îți dorim lectură plăcută!

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *