4 D-uri din cărțile lui OSHO: Destin, Dragoste, Dăruire, Divinitate

13/04/2018
4 D-uri din cărțile lui OSHO: Destin, Dragoste, Dăruire, Divinitate

Sursa foto: WikimediaCommons

Cărțile lui Osho reprezintă în momentul de față una dintre cele mai importante borne ale spiritualității mondiale, pentru că milioane de oameni din întreaga lume urmează astăzi învățăturile maestrului indian. Mesajul profund al acestora are menirea de a le oferi cititorilor resursele necesare pentru depășirea condiției umane. Cărțile sale au cunoscut lumina tiparului datorita discipolilor săi, care au ascultat îndeaproape discursurile acestuia. Destin, Dragoste, Dăruire și Divinitate – iată cele mai importante 4 D-uri din colecția de cărți scrie de Osho, pe care le poți cumpăra chiar acum, de pe librăria online libris.ro:

Dragoste
Dragostea este un laitmotiv pe care îl vei găsi în foarte multe dintre cărțile maestrului indian. Osho vede iubirea ca pe o aparentă convenție, sub înaltul patronaj al Dinivinității. Ce este iubirea și unde ne poartă pașii ei? Iată o întrebare asupra căreia Osho și-a concentrat discursul de-a lungul întregii sale existențe, pentru că așa cum afirma chiar el: “iubirea nu are început și sfârșit”. Iubirea se naște oameni și moare odată cu ei, doar pentru a renaște odată cu următorul nou-născut care vede lumina zilei.

Destin
“Atunci când te împotrivești destinului, nu faci altceva decât să întorci spatele adevărului.” Fiind un subiect dezbătut în foarte multe cărți de Osho, Destinul este văzut de marele maestru indian drept o sentință pe care oricât de mult ai încerca să o amâni sau să o transformi, totul se rezumă la o luptă oarbă împotriva Universului.

Viața omului nu este altceva decât o frunză ruptă de pe creanga Marelui Copac al Destinului. Destinul său este invevitabil: oricât de multe adieri de vânt ar amâna acesteia contactul cu pâmântul, în cele din urmă, frunza va atinge la un moment dat pietrele, nisipul, apa sau iarba. Nimeni și nimic nu se poate împotrivi destinului, o forță prea mare pentru a putea fi negată, o forță prea puternică pentru ca cineva să o poată stăpâni.

Dăruirea
Sacrificiul este o licărire ce bate în fiecare dintre noi, încă din primele zile ale vieților noastre. În unii, flacăra crește pe măsură ce viața îi pune pe aceștia la grele încercări. În alții, flacăra a murit demult.” Dăruirea naște fericire, pentru că nimic nu este mai dezarmant decât bunătatea unui om pentru un altul. De aceea, cei ce dăruiesc vor avea în final totul, iar cei ce se abțin vor fi lipsiți de cele mai frumoase dăruri ale Universului. Din dăruire ne naștem, către Dăruire ne vom îndrepta în final, doar pentru ca un alt ciclu al sacrificiilor umane să înceapă în urma noastră, atunci când licărirea din noi va înceta să mai pâlpâie.

Divinitatea
Cărțile lui Osho tratează de foarte multe ori Divinitatea ca pe o forță din care Binele și Răul se născ, din care Fericirea și Supărările își trag seva. Oamenii trebuie să fie umili și recunoscători în fața Divinității, pentru că Ea este principiul suprem care guvernează întreaga existență. Divinitatea nu este neapărat o religie, ci mai degrabă o viziune, o întâmplare fericită din viața fiecărui muritor.

Comandă acum de pe libris.ro cărțile lui Osho și lasă-te purtat de învățăturile acestora într-o călătorie fascinantă în lumea spiritualității!

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *