De ce și cum să înveți engleza, chiar și fără profesor

Învățarea unei limbi străine poate crește capacitatea creierului și poate îmbunătăți memoria. Așa că, dacă vrei să beneficiezi de performanțe cognitive atât în viața personală, cât și în cea profesională, conversația într-o limbă străină, de exemplu în engleză, te poate ajuta să îți amintești mai ușor fapte, cifre și numele persoanelor noi cu care vii în contact.

De ce și cum să înveți engleza, chiar și fără profesor

Persoanele bilingve au, de asemenea, abilitatea de a efectua rapid mai multe sarcini, cu un nivel redus de stres. Iar dacă ți-ai dorit să devii un detectiv bun, precum Hercule Poirot sau Sherlock Holmes, învățarea unei limbi străine te ajută să discerni mult mai ușor între informațiile adevărate și cele false, îmbunătățindu-ți spiritul de observație.

Nu există limită de vârstă atunci când vine vorba de învățarea unei limbi străine. De altfel, s-a demonstrat faptul că adulții seniori care vorbesc mai multe limbi, își păstrează mintea limpede timp îndelungat.

Însă, indiferent de vârsta pe care o ai, exersarea conversației într-o limbă străină îți poate îmbunătăți capacitatea de a lua decizii, ajutându-te, în același timp, să devii un ascultător mai bun, deoarece capeți reflexul de a interpreta sensul cuvintelor, dar și de a judeca nuanțele celor spuse.

Una dintre limbile străine foarte apreciate și vorbite aproape peste tot în lume este engleza. Am adunat pentru tine 8 motive pentru care să începi chiar astăzi să o înveți, chiar și fără profesor:

Limba engleză este ușor de învățat

Majoritatea oamenilor cred că învățarea unei limbi străine este foarte dificilă. Însă este ușor să înveți limba engleza, deoarece aceasta are multe cuvinte provenite din latină. Iar astfel de cuvinte au forma similară cu anumite cuvinte din limba română.

Ai la dispoziție diverse resurse

Limba engleză este o limbă foarte răspândită și se vorbește pe tot globul, iar resursele pe care le poți folosi pentru a o învăța sunt nelimitate. Pentru a exersa limba engleză există pe internet o mulțime de resurse gratuite. Însă dacă dorești să înveți engleza fără profesor ai variante diverse pe libris.ro, cărți și CD-uri cu ghid de pronunție, dialoguri în situații actuale de comunicare, dar și explicații gramaticale și exerciții pentru fixarea noțiunilor de gramatică. Indiferent care este nivelul tău de engleză, una din cărțile de învățat engleză de mai jos îți poate fi de ajutor cu siguranță :

Poți accesa mai multe oportunități de muncă

Învățând limba engleză te pregătești temeinic pentru interviuri în companii mari, internaționale.

Multe companii mari au nevoie de angajați vorbitori de limbă engleză. În unele cazuri, acestea solicită angajaților să comunice doar în limba engleză, deoarece în astfel de companii lucrează oameni din întreaga lume, iar engleza fluidizează și înlesnește comunicarea.

Engleza este excelentă, de asemenea, pentru cariere în turism și în domeniul ospitalității.

Poți călători cu ușurință oriunde în lume

Aproape în orice colț din lume se vorbește limba engleză. De aceea, învățarea acestei limbi te poate ajuta să cunoști oameni din diverse culturi, să faci schimb de experiențe și, de ce nu, să-ți îmbogățești vocabularul.

În multe locuri în care vei călători, oamenii consideră engleza importantă pentru afacerea lor. Ei folosesc limba engleză pentru a comunica cu potențialii clienți. În majoritatea hotelurilor, cel puțin un angajat vorbește engleza. Acest lucru îi ajută pe clienți să obțină ceea ce au nevoie și să primească recomandări corespunzătoare.

Până și oamenii din piețele orașelor mici din întreaga lume știu cum să negocieze cu vorbitorii de limbă engleză.

Vei descoperi că unele dintre cele mai bune interacțiuni ale tale vor fi cu oamenii de pe stradă care încearcă să-ți vândă ceva sau care caută să-și îmbunătățească abilitățile de vorbire în această limbă.

 Vei învăța despre cultura țărilor vorbitoare de limbă engleză

Limba și cultura nu pot fi separate. Cunoașterea limbii engleze îți va oferi o mai bună înțelegere a oamenilor care locuiesc în țările vorbitoare de limbă engleză, dar și mai multe informații despre modul în care aceștia gândesc, trăiesc și muncesc.

Îți vei îmbunătăți abilitățile academice

Engleza este considerată limba științei. Dacă dorești să înveți, să publici sau să vorbești cu autoritate în domeniile științifice, trebuie să înveți limba engleză.

Farmaciștii, inginerii și medicii din întreaga lume, pentru a face performanță, trebuie să învețe limba engleză împreună cu celelalte discipline universitare.

Poți socializa cu mai mulți oameni

Limba engleză poate crește numărul de persoane cu care socializezi sau, de ce nu, cu care poți ieși la o întâlnire romantică.

Vorbitorii nativi de limbă engleză sunt foarte înțelegători atunci când vorbesc cu oameni care învață limba lor și au multă răbdare. Nu trebuie să-ți faci griji dacă nu vorbești încă perfect engleza. Este deja interesant faptul că ești bilingv.

Îți poate crește încrederea în sine

Vorbitul în limba engleză este o abilitate pe care toată lumea își dorește să o adauge în CV. Studiind în fiecare zi poți accesa această abilitate, devenind mult mai încrezător și deschis în a comunica cu o mai mare varietate de oameni.

Schimburile interculturale sunt mereu interesante, deoarece ceilalți vor să afle mai multe despre experiența ta de viață, fiind curioși să cunoască totodată gândurile, speranțele, temerile și opiniile cuiva din altă cultură.

Dacă te-am convins că învățarea limbii engleze îți aduce doar beneficii, te invităm să descoperi pe libris.ro cărțile tale preferate, de la cărți în română pentru învățat engleza și cărți în engleză pentru studiul limbii, până la cărți pentru copii în limbi străine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *