kendama libris

Dacă și tu ești pasionat de trick-urile cu celebra jucărie din lemn, află că cele mai simple dintre acestea, destinate începătorilor, te așteaptă chiar puțin mai jos, în rândurile acestui articol. Sunt extrem de simplu de realizat și tot ce trebuie să faci este să înveți mișcarile esențiale ale fiecărui trick în parte.

Mai departe, totul îți va părea incredibil de ușor și odată cu repetarea aceleiași mișcări, vei vedea că îți va ieși din ce în ce mai bine. Airplane, Around the Block, Candlestick și Frying Pan, iată cele mai simple 4 trick-uri pe care le poți face. Nu uita că îți poți întregi colecția oricând, pentru că pe net te așteaptă o mulțime de jucarii kendama de la libris.ro. Să trecem la treabă:

Însă înainte de a explica modul prin care poți realiza aceste trick-uri, haide să vedem cum se numesc cele 4 părți importante ale unei jucării Kendama:

Tama – bila colorată ce dispune de un orificiu în care poate intra foarte simplu mânerul de lemn
Ana – orificiul de care îți spuneam mai sus. De exemplu, trick-ul Airplane se realizează cu ajutorul acestuia
Ken – mânerul din lemn al kendamei, pe care îl utilizezi la majoritatea trick-urilor
Ita – ața ce leagă Tama de Ken, adică bila colorată de mânerul din lemn.

1. AIRPLANE
Acest prim trick despre care vom vorbi astăzi poate părea greu la început, însă până când îți dai seama de mișcarea pe care trebuie să o faci, mai exact, de viteza cu care trebuie să balansezi în aer mânerul de lemn la jucăriei kendama, pentru a cădea cu vârful acestuia exact în orificiul bilei colorate. Este una dintre cele mai populare mișcări cu o Kendama.

2. AROUND THE BLOCK
Acest trick presupune o tranziție completă a bilei prin cele 3 cupe principale ale mânerului de lemn, urmând ca la final, aceasta să ajungă în spike-ul ( vârful ) mânerului. Pentru a fi sigur de reușita acestei mișcări, trebuie să spargi trick-ul în bucăți, exersând pe rând balansarea bilei și poziționarea acesteia pe fiecare parte a mânerului, așa cum îți povesteam puțin mai sus.

3. CANDLESTICK
Cu o mișcare scurtă, trebuie să te folosești de încheietura mâinii pentru a ridica bila in aer, astfel încât aceasta să se așeze pe cupa inferioară a mânerului de lemn. Apropo, știai că și cele 3 cupe ale mânerului de lemn au câte o denumire specifică? Iată care sunt acestea:

Cupa de jos ( cea opusă spike-ului ) – Chuzara
Cupa mare – Osara
Cupa mica – Kosara

4. FRYING PAN
Iată și ultimul trick despre care vom vorbi astăzi, mișcare ce prespune balansarea în aer a bilei, cu ajutorul unei mișcări calculate din antebraț, pentru a o poziționa în final pe partea laterală a mânerului din lemn, ce leaga cele două cupe din dreptul spike-ului. FRYING PAN ( Tigaia ) poarta această denumire datorită asemănării pozitiei kendamei cu cea a unei tigăi, iar ușurința cu care acest trick se realizează îl face unul dintre cele mai populare printre începători.

Gata și cele 4 trick-uri simple pe care începătorii le pot învăța rapid, cu ajutorul unei jucarii Kendama de pe libris.ro. Ține cont de faptul că la noi pe site găsești o mulțime de modele colorate, pe care le poți achiziționa chiar acum, cu doar câteva click-uri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *