Despre noi

LIBRIS –  succesul experienței și independenței păstrate din respect pentru oameni și cărți
Povestea Libris începe in 1991,  la Librăria St.O.Iosif, din Braşov, cu o echipă  dornică de afirmare, în vremurile în care se stătea la coadă  la cărţi. Am crescut in perioada când s-au pus bazele unei pieţe de carte libere în România şi am dezvoltat, de timpuriu, parteneriate longevive cu cele mai mari nume editoriale din țară și din străinătate pe care le-am tradus intr-o ofertă tot mai generoasă de carte si muzica, pusă la dispoziţie publicului larg.
Comunitatea si cultura au fost reperele care ne-au animat, astfel că, în peste douăzeci de ani de activitate, am cultivat dimensiunea socială a experiențelor muzicale și a experiențelor de lectură, prin evenimentele tot mai complexe pe care le-am organizat. De la lansări clasice de volume și materiale discografice, la evenimente cu proiecții și momente artistice, la Clubul de Lectură și Cinemateca, până la organizarea festivalurilor de folk, poezie și a unui târg internațional de carte și muzică, la susținerea artiștilor români talentați, a scriitorilor din toate generațiile – toate acestea au fost și sunt posibile prin proiectele derulate sub cupola brandului Libris. E vorba de un brand care cuprinde: o librărie cu două nivele în centrul istoric al Brașovului, o asociație culturală, o casă de producții, o editură și, desigur, librăria online www.libris.ro.
Lansată în 2009, www.libris.ro este una dintre cele mai mari librării online din România, care aduce publicațiile editurilor din țară și străinătate la un click distanță de pasionații de cultură de pretutindeni. Mai mult decât un magazin online, cu o ofertă de zeci de mii de titluri și contracte cu parteneri din străinătate, www.libris.ro este un proiect care propune alegeri inspirate, personalizate de lectură și muzică, un proiect care oferă transport gratuit prin curier rapid, la orice comandă, un proiect care premiază fidelitatea, care stimulează generozitatea cititorilor, un proiect care a reprezentat cu onoare România, alături de Institutul Cultural Român la cele mai prestigioase saloane de carte internaționale, precum cel de la Paris sau de la Torino.
Avem atâtea mijloace, atâtea forme prin care ne adresăm nevoilor variate și sofisticate ale cititorilor, scriitorilor, artiștilor, ale celor pasionați de cultură în general. Însă vorbim aceeași limbă și păstrăm același spirit: cel al respectului pentru oameni și cărți, al experienței și independenței, al prețuirii dialogului cu imaginația și inspirația.
BLOG – dimensiunea socială a lecturii și a muzicii
Intrarea în mediul online, promovarea unei oferte imense de carte în limba română dar și în limba engleză, nu ne-au făcut să uităm de momentele prețioase care definesc activitatea și identitatea unui librar, momentele întâlnirii cu cititorii, al schimbului de impresii, al împărtășirii emoțiilor trăite în compania muzicii și a lecturii.
Ne-am atașat prea mult de aceste dialoguri care preced și anticipează lectura unei cărți bune sau audiția unui CD mult așteptat, chiar și acum când ne adresăm cititorilor din întreaga țară și din străinătate. Un librar autentic caută mereu să înțeleagă nevoile cititorilor și se bucură alături de ei, când vine vorba de experiențe de lectură memorabile, abia atunci simte că a reușit să își ducă misiunea până la capăt.
Blog.libris.ro este modalitatea prin care căutăm să recuperăm, într-o formă virtuală, acele prefețe și postfețe emoționale ale lecturii. Blog.libris.ro reprezintă expresia poveștii frumoase pe care o trăim alături de cititori, de scriitori de toți acei oameni pasionați de frumos care ne facilitează accesul la bogatul potențial al experienței umane. E povestea dialogului cu personalitățile momentului, povestea întâlnirii minților și sentimentelor într-o ambianță plăcută, povestea târgurilor de carte în aer liber sau în centre expoziționale moderne, povestea lumilor care se deschid în fiecare zi, cu fiecare carte pe care o răsfoim.
Blog.libris.ro este proiectul care exprimă urmările fericite și firești pe care le atrage orice alegere de lectură: prelungirea ei în taifasuri și, bineînțeles, în stări de spirit…

5 comments

  1. Multumesc din suflet pentru CD-ul cu colinde! Un cadou pe care nici macar nu ma asteptam sa il primesc asa ca va multumesc din nou pentru atentie!

  2. Buna ziua!Aveti sediu libris si in Bucuresti?sunt pasionată de lectură si as dori sa lucrez intr-un astfel de domeniu.

  3. As avea o carte de teatru pentru elevi, mai mari si mai mici. As putea sa o trimit? Ar prezenta un interes pentru editura?
    sunt un autor barladean

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *