Tibi Ușeriu: „Îmi plac toate lucrurile din care pot să învăț și pe care pot mai apoi să le folosesc. ”

Petronela Rotar: De data aceasta, la „Oameni și Cărți” suntem într-un decor special, diferit decât cu ce ne-am obișnuit. Suntem la Bazna, lângă Sibiu, iar invitatul emisiunii este unul dintre cei mai cunoscuți bărbați români, Tibi Ușeriu. Despre Tibi trebuie să citiți! Trebuie să citiți în cartea lui „27 de pași”, una dintre acele cărți… Continue reading Tibi Ușeriu: „Îmi plac toate lucrurile din care pot să învăț și pe care pot mai apoi să le folosesc. ”

Radu Paraschivescu: „O carte îl schimbă în primul rând pe cel care a scris-o, nu pe cei cărora li se adresează.”

„O carte îl schimbă în primul rând pe cel care a scris-o, nu pe cei cărora li se adresează.” Radu Paraschivescu, despre scris, despre limba română și ale ei reguli de vorbire, despre râs ca forma de transmitere a unui semnal de alarmă, într-un interviu realizat în ianuarie 2020, pentru proiectul Oameni și Cărți, al… Continue reading Radu Paraschivescu: „O carte îl schimbă în primul rând pe cel care a scris-o, nu pe cei cărora li se adresează.”

Gáspár György: „Am putut să reiau legătura, prin intermediul scrisului, cu o parte din mine de care am fugit.”

Începând din 01.02.2013, Libris propune proiectul Lumea cărților din perspectiva scriitorului, proiect care aduce mai aproape de public cei mai importanți scriitori români ai momentului. În luna OCTOMBRIE din 2020, scriitorul lunii este… Gáspár György!   Petronela Rotar: Gáspár, mă bucur foarte mult pentru că ai acceptat să fii invitatul emisiunii “Oameni și Cărți“, mai ales după… Continue reading Gáspár György: „Am putut să reiau legătura, prin intermediul scrisului, cu o parte din mine de care am fugit.”

Ioana Chicet-Macoveiciuc despre parenting, comunitățile online, educație emoțională și scrisul pe timp de pandemie.

Un interviu în care autoarea de cărți pentru copii și „cărți pentru oameni mari”, cum le numește ea însăși, ne destăinuie cum a fost perioada pandemiei traversată ca mamă, figură care oferă sprijin în comunitățile sale online și, nu în ultimul rând, ca scriitor. Ne-a mărturisit detalii despre două noi cărți, o carte pentru fetițe,… Continue reading Ioana Chicet-Macoveiciuc despre parenting, comunitățile online, educație emoțională și scrisul pe timp de pandemie.