Povestea
noastra

Noi suntem Libris, librăria online cu suflet autentic de librar și dragoste eternă pentru cărți.

Admirația pentru lecturi nu se oprește doar la grija pe care o arătăm fiecărui volum, ci se propagă în articolele pe care cu drag și entuziasm le împărtășim aici, pe blog. Am publicat primul articol în anul 2010, iar de atunci sute de „capitole” au urmat. În colecția noastră de gânduri am strâns recenzii, interviuri, povești ale autorilor, experiențele târgurilor și ale festivalurilor organizate până în prezent.

Pentru că niciun iubitor de carte nu-și spune povestea în cuvinte simple, te invităm să citești mai jos despre Libris, despre noi, librarii tăi, despre cum am crescut cu ajutorul tău, dragul nostru cititor.

Libris și întâiul librar – Cum am început?

Povestea noastră începe în urmă cu 30 de ani, când într-o librărie fizică, mică, din inima Brașovului, întâiul librar așeza la raft cu grijă, întâia carte. Devotamentul lui și dragostea pentru lectură au rămas întipărite în fiecare colț, în fiecare pagină, în fiecare dintre noi. Istorisirile eroului din povestea noastră, cel care a adus cartea în fața cititorilor într-o perioadă dificilă, în care lectura nu făcea parte cu atâta naturalețe din viețile noastre, se aud și acum. De atunci rafturile au căpătat alte dimensiuni, cărțile și-au făcut loc în bibliotecile cititorilor din întreaga lume, librăria a trecut granițele fizicului, ajungând și în mediul online, însă pasiunea librarilor a rămas la locul ei, neatinsă. 

Librăria Șt. O. Iosif a rămas neclintită, pe aceeași stradă Mureșenilor, la numărul 14, din centrul Brașovului, cu alte cărți și alți librari pentru care dragul de lectură a depășit de mult rangul de meserie. Recomandăm vizite dese pentru alinarea dorului de cărți 😊.

Din online, mai aproape de cititori

Libris.ro, librăria online, este visul împlinit a trei cititori, urmașii întâiului librar care și-au dorit să împărtășească lumii povești, idei și bucurie prin intermediul cărților. Am început modest, cu trei perechi de brațe, câteva rafturi ticsite, un telefon fix, un ghiozdan pe post de curier și multă pasiune. După mai bine de un deceniu ne găsești într-unul dintre cele mai mari depozite de carte din România, cu 130 de perechi de brațe și 2.400 de rafturi pline cu peste 45.000 de titluri pe stoc. Curierii au luat locul ghiozdanului, iar coletele noastre au depășit granițele țării. Acum suntem mai mulți, însă am rămas la fel de visători și încrezători în puterea cuvântului scris asemeni întâiului librar. Suntem în continuare livratori de fericire, iar miile de cărți care ne trec pragul și orele petrecute în compania lor nu ne-au secătuit dorința de a citi sau dragostea pentru lectură.

Ritualul expedierii coletelor, ridicat la rang de artă

La noi, cărțile sunt tratate frumos. Le purtăm în nume și în ADN. Le admirăm și le împachetăm cu grija unui colecționar care cunoaște prea bine valoarea obiectelor care-i trec prin mâini. Știm că suntem privilegiați și din acest motiv ne străduim să îți oferim și ție, cititorule, măcar o parte din bucuria noastră cu fiecare colet livrat. Ne luptăm să livrăm impecabil și să-ți oferim cât mai curând orele de relaxare sau de studiu, emoțiile și noile experiențe livrate în colet, toate camuflate în cărți, accesorii, jocuri, muzică sau filme. Suntem atenți la detalii și ne place să te surprindem cu mici mărturii specifice cărților, care să-ți întregească experiența lecturii. 

Ducem educația mai departe

Dragostea pentru lectură nu se cuantifică doar prin cărțile așezate la raft, ci și prin responsabilitatea pe care ne-o asumăm de a pregăti un viitor mai bun, pentru tine și pentru restul cititorilor. De-a lungul anilor ne-am implicat în diverse activități și proiecte menite să promoveze lectura în rândul tinerilor și nu numai sau să faciliteze accesul la cărți pentru cei fără de bibliotecă, dar cu suflet de cititor. 

În anul 2014 ne-am alăturat organizației Salvați Copiii, care ne-au rămas de atunci parteneri în fapte bune.

#RespectYourself      CarteTeca. O singură carte, șanse infinite.    Un gest pentru o viață      LibFest

    

Pentru tine, dragă cititorule, WE KNOW BOOKS

Dacă ai ajuns până aici faci și tu parte din povestea noastră, iar pentru asta îți mulțumim! Joci unul dintre cele mai importante roluri, fără de care întreaga noastră activitate ar fi în van. Prin pasiunea și prin curiozitățile tale, noi putem contribui modest la creșterea de oameni mari. Datorită ție putem oferi umanității o mică oază de idei și visuri care capătă dimensiune cu ajutorul cărților.

Citim și ne formăm constant în domeniul literar așa încât să-ți fim ghizi în lumea aceasta magică. Ne pasionează orice tip de lectură și avem librari devotați, specialiști pe fiecare categorie în parte. Ne dedicăm timp scrierii articolelor din dorința de a câștiga calitatea de referință literară în viețile de cititori ale iubitorilor de cărți. Dragostea pentru literatură aduce cu sine ani de pregătire în domeniu, sute de cărți citite, mii de pagini parcurse și în final, o expertiză obținută ca la carte. Suntem curatori ai cărților și astfel, recomandați de pasiune, de experiența de 30 de ani în arta librăritului și susținuți de orele pe care le petrecem în fața paginilor, ne dorim să împărtășim descoperirile noastre în materie de lectură, noutățile și topurile din lumea literară cu fiecare cititor care este în căutare de recomandări, aici pe blog.

Suntem aici pentru tine și te asigurăm că we know books!