Când vine vorba de căsătorie, unii spun da, fără a clipi măcar, alţii aşteaptă acel moment miraculos în care decizia li se va înfăţişa clar şi distinct. Mai sunt unii, ca Elizabeth Gilbert, care aleg să călătorească în teritorii exotice, să se documenteze şi să reflecteze (cu umor, dar şi cu maturitate) înainte de a păşi din nou în instituţia numită căsnicie. Cei care se căsătoresc de tineri par să intre, cu inocenţă dar şi cu entuziasm, într-un joc al amatorilor sperând că vor avea parte de un deznodământ fericit (sau, mai degrabă că nu vor avea parte de niciun deznodământ). În fapt, căsnicia este mai degrabă o „combinaţie între vis şi realitate iar cuplurile îşi petrec viaţa încercând să negocieze graniţa dintre cele două„. Şi am putea noi completa, într-o negociere atât de delicată, e nevoie de negociatori profesionişti, de aceea impresia lui Gilbert este că „o căsătorie nu este un joc pentru oameni tineri„.

Pregătiţi-vă pentru continuarea poveştii din Mănâncă roagă-te iubeşte. Poate  mai sobră în ton şi în formă, dublată chiar de puţină aplecare sociologică nu doar autobiografică, dar şi cu  mize mai mari (semnificaţia căsniciei) şi, poate cel mai important, cu acel amestec cuceritor de anecdotă şi observaţie fină cu care Elizabeth Gilbert ne-a obişnuit.

” Şi am spus da, o poveste de iubire”, noul titlu semnat Elizabeth Gilbert, este disponibil pe www.libris.ro. Mai mult, pe toata durata lunii februarie pe www.libris.ro si noi spunem da reducerii de 20% la acest titlu, in cadrul campaniei realizate impreuna cu Editura Humanitas.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *