Weekendul a debutat minunat la Braşov Business Park, cu o mulţime de vizitatori sosiţi de dimineaţă să afle ofertele editurilor de la standurile Târgului. Iar dacă ziua a fost atât de densă în evenimente, nici seara nu se putea lăsa mai prejos. Ca de obicei, echipa TVS a fost alături de noi iar realizatorul SILVANA ENACHE a făcut oficiile de gazdă, în cadrul transmisiunii în direct.

Începând cu ora 19, pe scena Târgului a urcat formaţia instrumentală de suflători TRANSILVANIA BRASS. Talentaţii instrumentişti clujeni care cântă la alămuri au abordat, de-a lungul existenţei cvintetului un repertoriu foarte vast: de la polka, preclasică, clasică, mazurka,  valsuri etc şi chiar folclor (în variantă brass), dacă ne amintim de ultimul album lansat: NE-AM SUIT ÎN DEALUL CLUJULUI (produs de Libris Brasov). Aşadar, două trompete, un corn, un trombon şi o tubă, adică Grigore Ciobanu, Beteag Marius, Lucian Marcu, Boton Turak, Ionut Mandi, Alexandru Popovici au oferit o reprezentaţie variată şi inedită în cea de-a treia seară a Târgului. Am ascultat  ragtime, piese din Mexic, rumba dar şi piese autohtone precum celebrul Joc maramureşan.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qljMyovmPZY&feature=youtu.be[/youtube]

Şi pentru că am tot vorbit de Târgul Internaţional de Carte şi Muzică, în această seară i-am simţit şi dimensiunea internaţională, prin vizita invitatului special din Germania: cavalerul EMIL HARTMANN a venit costumat ca la carte şi, deşi a amintit că este plecat de mai bine de 30 de ani din România, a mărturisit că inima şi-a lăsat-o tot în Transilvania. Emil Hartmann a oferit o scurtă lecţie de istorie: a explicat noţiunea de cavaler şi felul în care cineva putea candida la un asemenea titlu, apoi a pregătit o serie de momente umoristice şi un recital convingător din SCRISOAREA A III a si MUMA LUI ŞTEFAN CEL MARE.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mKZwoN3hEJ4&feature=youtu.be[/youtube]

Momentul de vârf al serii a fost reprezentat de recitalul mult aşteptatei… DALMA KOVACS. Cunoscuta interpretă, colaboratoare a Grupului Divertis, participantă la Eurovision, a revenit în oraşul natal pentru un recital care a cuprins piese internaţionale, cunoscute publicului, piese electrizante care ne-au făcut pe toţi să ne mişcăm pe ritmuri, fie pe scaun, fie în picioare.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=knMQ9OjZ9Rg&feature=youtu.be[/youtube]

Ultima seară a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică din acest an a lăsat amintiri plăcute şi ne-a reîmprospătat pentru marea încheiere de mâine: tradiţionala duminică folclorică.

Vă aşteptăm şi mâine la Braşov Business Park!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *