Se apropie finalul de lună și deci, ne gândim ca întotdeauna la  o ediție proaspătă a CLUBULUI DE LECTURĂ. Doar că de data aceasta, dat fiind faptul că în perioada 22-25 martie ne-am aflat la Business Park Brașov, ca organizatori ai celei de-a 9-a ediții a Târgului Internațional de Carte și Muzică,  tradiționala întâlnire dintre cititori va fi organizata in aceasta saptamana – lucru care s-ar putea să fie de bun augur, ținând cont că ne apropie și mai mult de sărbătorile pascale. De ce spun asta? Pentru că, pentru luna martie, am ales drept suport al discuțiilor la Clubul de Lectură cartea lui DAN C. MIHĂILESCU – Oare chiar m-am întors de la Athos? (Editura Humanitas, 2011).

E vorba de un fel de jurnal de călătorie pe care cunoscutul critic literar l-a ținut pe perioada în care a vizitat pentru prima oară Muntele Athos – un loc în care, după mărturisirile autorului, cârcoteala și îndoielile dispar, chiar și atunci când nu ești o persoană prea religioasă. Iar dacă pentru Dan C.Mihăilescu această călătorie s-a dovedit un prilej pentru un neașteptat exercițiu de purificare spirituală, nu excludem posibilitatea ca și cititorii însemnărilor sale, mulți dintre ei având același statut de neofit în ceea ce privește chestiunile religioase, să aproximeze prin lectură această experiență.

VINERI, 30 .03. 2012, începând cu ora 18, vă așteptăm la a PATRA EDIȚIE A CLUBLUI DE LECTURĂ de la Librăria Șt.O.Iosif Brașov să discutăm pe marginea volumului OARE CHIAR M-AM ÎNTORS DE LA ATHOS? (Dan C. Mihăilescu- Editura Humanitas, 2011). Până atunci, volumul va fi disponibil, ca de obicei, cu 20% reducere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *