Le vedem aproape în fiecare zi, oriunde ne ducem, acasă, la prieteni, la birou și evident, în librărie. Sunt adesea atât de aproape de noi în viețile noastre, spiritual sau măcar fizic, încât prezența lor devine adesea subînțeleasă, dacă nu chiar invizibilă. Însă de fiecare dată când le deschidem și le răsfoim, începe spectacolul, fără îndoială: noi universuri ni se deschid și o cascadă de emoții ne copleșește. Fiecare lectură pare să fie o sărbătoare!

Prin analogie, aceleași lucruri le-am putea socoti valabil, cel puțin pentru brașoveni în ceea ce privește orașul de la poalele Tâmpei. Îl vedem în fiecare zi, oriunde ne-am duce, e atât de aproape de noi, suntem atât de obișnuiți cu prezența sa, încât o trecem uneori cu vederea. Însă de fiecare dată când avem timp să facem câțiva pași mai tihniți prin centrul vechi, de fiecare dată când nimerim pe străzi într-o zi mai însorită, trăim un spectacol: al istoriei și al frumuseții arhitecturale. Fiecare plimbare prin Brașov pare să fie o sărbătoare!

Întâmplător sau nu, în acest sfârșit de săptămână, avem ocazia să celebrăm simultan aceste două prezențe atât de de îndrăgite, atât de familiare, atât de spectaculoase: cărțile și Brașovul.

În perioada 20.04-22.04, sărbătorim Zilele Brașovului iar pe 23.04 sărbătorim Ziua Internațională a Cărții.

De aceea, ne-am gândit să venim în întâmpinarea acestei duble festivități cu o ofertă specială: în perioada 21.04-23.04 vă așteptăm la Librăria Șt.O.Iosif, pentru a sărbători ZILELE CĂRȚII LA BRAȘOV – vă oferim 50 de cărți cu 50% reducere – titluri din cele mai variate domenii, în cel mai pur spirit al diversității.

Ne bucurăm de frumusețea lecturii și de frumusețea Brașovului!

2 Responses

  1. Mi se pare o idee foarte frumoasa sa facem „zilele cartii” dar eu sunt din orasul Satu Mare si aici nimeni nu a organizat aceasta sarbatoare… este pacat si ar fi frumos sa se organizeze in toate orasele. Cred ca librariile ar avea de castigat si de asemenea cititorii… Daca s-ar aproba si aici eu sunt mai mult decat dispusa sa incerc sa fac publica aceasta miscare… M-a bucura nespus de mult sa ajut macar putin … ca oamenii sa inceapa sa rasfoiasca mai des o carte.

    1. Maria, de Ziua Cartii noi am cautat sa ii atragem pe oameni , prin aceasta campanie, sa se apropie de carti . Din pacate, pana in ultimii ani, Ziua Cartii a fost o sarbatoare destul de trecuta cu vederea, cel putin pe piata de carte din Romania. Nu e de mirare ca nu foarte multe edituri si librarii marcheaza aceasta data prin evenimente. Speram insa ca, in timp, sa reusim sa impunem cat mai durabil macar aceasta aniversare in constiinta publica. Asa cum initiativele Lecturi urbane sau Schimb de Carti (care cred ca au ajuns si la Satu Mare) au reusit sa popularizeze lectura, intr-o oarecare masura, la fel speram sa se intample si cu Ziua Cartii . Pana atunci, te invitam sa profiti de campania noastra 50 de carti cu 50% reducere care se desfasoara si pe libraria noastra virtuala http://www.libris.ro: http://www.libris.ro/carti/lichidari-de-stoc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *