Încă de când suntem copii învățăm o lecție elementară: aceea de a distinge fantezia de realitate. Lumile fictive pot fi modelate după voința noastră, în vreme ce realitatea pare să funcționeze adesea independent de ceea ce ne dorim și ne place. Poate tocmai de aceea o lume fictivă, populată de personaje plăsmuite de propria noastră minte este un spațiu plăcut de evadare, atâta timp cât, în acea lume totul prinde contur și se naște ca simplu rod al plăcerii de a-ți imagina ceva.

Ce se întâmplă însă, atunci când lumea inventată de un scriitor (mai fascinantă oricum decât cotidianul plictisitor) pare să scape de sub controlul acestuia, în așa fel încât nu mai e atât de clar dacă scriitorul este un autentic făuritor sau doar un observator.

La a patra ediție a CLUBULUI DE LECTURĂ, de la Librăria Șt.O.Iosif, pe 25.05, începând cu ora 18, descoperim ce înseamnă să fii prins în intriga propriei tale creații, la o discuție pe marginea cărții RIME DESPRE VIAȚĂ ȘI MOARTE de AMOS OZ. Pana vineri vă oferim volumul semnat de Amos Oz, cu 20% reducere!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *