Un scurt dialog dintr-un serial al carui nume nu mi-l amintesc:

„- Ce faci?

– Ma uit la Podurile din Madison County.

– Si ce se intampla in acest film?

– Clint si Meryl ma invata cum sa iubesc.”

Cam asta e. Un film de dragoste care ne invata ce sa facem atunci cand dragostea ne ia prin surprindere in conditiile in care am incetat de mult sa o mai asteptam. Realizat in 1995 , cand toate productiile de proasta calitate care abordau  acest subiect au dus la o lehamite a publicului fata de povestile de iubire, „Podurile din Madison County” a readus in constiinta spectatorilor sensibilitatea si visarea. In 1995 in Europa regizorii se saturasera sa exploateze taramul dragostei. Danezii Lars Von Trier si Thomas Vinterberg au lansat „Dogma 95” un manifest la puritatii cinematografice prin care respingeau astfel de povesti. Impactul a fost foarte mare multi americani incepand sa adere la aceasta idee noua. Conservatorul Clint Eastwood insa a ramas la valori mai vechi,  incapatananduse sa produca si sa regizeze acest film emotionant adaptat dupa best-seller-ul cu acelasi nume scris de Robert James Waller. Filmul a avut un succes neasteptat si i-a  ajutat pe multi sa redescopere magia iubirii.

Subiectul este unul tipic unui film de dragoste. Un fotograf singuratic vine in Madison County pentru a realiza un documentar despre podurile zonei pentru National Geographic. Aici o intalneste pe casnica Francesca Johnson (Meryl Streep) de care se indragosteste pe loc si neasteptat. Spun neasteptat pentru ca cele doua personaje se afla la varsta a doua cand nici unul dintre ei nu mai are nici o speranta in ceea ce priveste romantismul si nu se mai asteapta la nimic in acest capitol. Dragostea fulgeratoare ii uneste intr-o drama pasionala impresionanta desi totul se anunta a ajunge la final, dupa patru zile. Regretul adanc lasat in urma de cei doi dupa acea scurta perioada de fericire va va smulge cel mai probabil macar o lacrima.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OpyT6ysZdB4[/youtube]

La Libraria St. O. Iosif va oferim acest impresionant film de dragoste cu un discount de 10%, ca o pregatire a proiectiei  din 8 martie a peliculei „Casablanca”, in cadrul Cinematecii St.O.Iosif.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *