Unii spun că nu ajungi să îți cunoști potențialul, că nu ajungi să trăiești cu adevărat, până nu ai trecut printr-o… experiență limită. Când realitățile familiare, când întreg confortul, când toate lucrurile subînțelese ale existenței de zi cu zi sunt pur și simplu răpite de o provocare cu care trebuie să te confrunți, o provocare care să îți mobilizeze toate resursele fizice și mentale, atunci vorbim despre experiențele limită.

O zi obișnuită într-un lagăr din Siberia începe la ora 5 dimineața, într-o baracă aproape congelată și pregătește, la fiecare minut, provocări extreme, de ordin biologic, psihologic, moral. În Siberia, a trece de la dimineață la seară  înseamnă a duce la bun sfârșit un șir de încercări, pe cât de repetitive, pe atât de dificile, pentru orice prizonier, fie că vorbim de păstrarea hranei,  a sănătății sau a demnității. Un context absurd, o existență fără noimă, cu șanse mici de supraviețuire și totuși un prizonier nu renunță să spere… că va avea parte de o zi senină.

Vă așteptăm pe 29.03.2013, ora 18 la o nouă ediție a Clubului de Lectură de la Librăria Șt.O.Iosif Brașov să discutăm despre o zi cu experiențe limită, o zi care a schimbat fața literaturii, care a dat în vileag calvarul prizonieratului rusesc: O ZI DIN VIAȚA LUI IVAN DENISOVICI, de Aleksandr Soljenitan – o reeditare mult asteptata, disponibila cu 20% reducere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *